• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3,200 Rakımlı Avexark Yaylasında Doğaseverler Kamp Kurdu.
15 Haziran 2020 Pazartesi 15:21

3,200 Rakımlı Avexark Yaylasında Doğaseverler Kamp Kurdu.

Hakkari il merkezi Durankaya beldesine bağlı (SADİNA) Avexark yaylasında 6 kişiden oluşan doğa severler iki gün boyunca çadırlarıyla kamp kurdu.

HABER: EMRAH KESKİN- HALKIN SESİ GAZEESİ

Her yıl olduğu gibi doğaseverler İlkbahar aylarında gittikleri her yerde çekimler gerçekleştirmekte buradaki eşsiz güzellikleri fotoğraflarına aktarmaktadırlar. Doğaseverler geçtiğimiz cumartesi günü sabahından bölgeye ulaşarak çadır kurup geceyi burda geçirdi.

Akşam ateş yakarak ateşin etrafında çay içip, sohbet edip, türküler söylediler. Gökyüzünün kendilerine sunduğu mükemmel manzarasının yansımalarını ve ertesi gün çiçeklerin rengarenk güzelliklerini, yüzlerce kez deklanşöre basarak bu anları ölümsüzleştirdiler.

6 Kişiden oluşan ekip, yaptıkları açıklamalarda,  gittikleri her yerde fotoğraf ve kamera çekimleri yaptıklarını ve bunun kamp çalışmalarından birisi olduğunu, bu çalışmalarla bu güzelliklere tanıklık etmelerinin kendilerini çok mutlu ettiklerini dile getirdiler.

Avexark yaylası baharın tüm güzelliklerini yaylada sergilediği için, makinelerinin deklanşörlerine sabırsızca bastıklarını kaydeden doğaseverler bu yıl karların halen zirvelerde kalmalarını istediklerini ve bu güzel anları kaydetmek istediklerini ve bunun için de hava şartlarının ve ortamın çok güzel olduğunu dile getirdiler.

Kampın ardından, 15 kilometrelik bir parkur ayarlayıp hem tırmanış hemde yürüyüş yaptıklarını da dile getiren doğaseverler , “Ekibimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da Avexark yaylasında kamp kurup çok mutlu ve memnun ayrıldı bölgeden. Gittiğimiz yaylanın yüksek kesimlerinde kalan karlar temizlenip yolların açılması ulaşımda çok kolaylık sağladı. Bu yıl çok rahat bir kamp yaptık” şeklinde konuştular.

İlimizin sayılı bölgelerinden birisi olan Durankaya beldemize bağlı (SADİNA) Avexark yaylası, 3,200 rakımda bulunan eşsiz bir doğa harikasıdır. Burada özellikle ilkbaharın sonlarında, zirvelerde eriyen karlarla birlikte birleşen sular yayladan geçerek etraftaki rengarenk çiçekler ve harika bir bitki örtüsüyle bütünleşmekte, aynı zamanda insana huzurlu bir ortam sunmaktadır.

 

Bu haber toplam 2714 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim