• Hakkari6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alternatif yol projesi kabul edildi
17 Eylül 2022 Cumartesi 11:11

Alternatif yol projesi kabul edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bir vatandaşın CİMER üzerinden yaptığı başvuruya verdiği cevapta Hakkari - Van arasında yapılması planlanan 'Alternatif Yol' çalışması projenin kabul edildiği bilgisini verdi.

HALKIN SESİ

Hakkari - Van arasında yapılması planlanan 'Alternatif Yol' çalışmaları ile ilgili bu hafta önemli bir gelişme yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinde Mühendis ve İSG Uzmanı olarak çalışan Hakkarili Nevzat Kızılban'ın 26 Ağustos tarihinde CİMER'e yaptığı başvuruya cevap veren Karayolları Bölge Müdürlüğü söz konusu yol ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi. 

Hakkari - Van bağlantısını sağlayan güzergahların proje çalışmalarının devam ettiği vurgulanan cevabi yazıda Gürpınar-Kırkgeçit-Yalınca Ayırımı - İl Yolu'nun Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Proje ihalesinin gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi.Proje çalışmalarının araştırma mühendislik hizmetleri seviyesinde devam ettiği vurgulanan bilgi notunda, ayrıca Yalınca Ayırımı - Ördekli Ayırımı İl yol güzergahı için İstikşaf çalışmalarının yapıldığı, Genel Müdürlük ihale programına alındığı taktirde 2022 yılı içerisinde proje çalışmalarına başlanılması planlandığı belirtildi.

Ördekli Ayırımı - Berçelan - Hakkari güzergahı için hazırlanan projenin ise Genel Müdürlük tarafından onaylandığı kaydedilen bilgi notunda şu ifadelere yer verildi:

"Çalışmaları devam eden bu projelerin hayata geçirilmesi ile Hakkari ilinin Van ili ile ulaşımı daha konforlu ve güvenli bir şekilde sağlanmış olup bölgenin Sosyal Ekonomik ve Turizm açısından gelişmesine katkıda bulunulmuş olacaktır. Bilgilerinize sunulur." Karayolları Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğü"

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İGS Uzmanı Mühendis Nevzat Kızılban, "Hakkari'mize sevgili hemşehrilerime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Özellikle belirtmek isterim ki Hakkari'mizin gülü sevgili İsmail Akar kardeşim Hakkari -Berçelan -Van kara yolu projesini büyük emekle gündeme taşıdığı için kendilerine teşekkür ederim. Konuyu resmiyete bu duyarlılıkla taşıdım, bakanlık nezdinde gerekli çalışma ve bilgilendirmeleri başlattım. Sonuç istediğimiz şekilde gelişiyor, Hakkari-Berçelan-Van karayolu yapılacaktır" dedi.Hakkarili Sanatçı İsmail Akar'ın bir süre önce Sosyal Medya hesabından başlattığı 'Yol Medeniyettir' kampanyası kentte büyük yankı uyandırmış, çeşitli sivil toplum örgütleri de yaptıkları açıklamalar ile 'Alternatif Yol' ile ilgili taleplerini dile getirmişlerdi. 

Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim