• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BURASI NORVEÇ DEĞİL, HAKKARİ
25 Ekim 2018 Perşembe 10:17

BURASI NORVEÇ DEĞİL, HAKKARİ

Norveç mi sandınız burayı? Hayır. Burası ihtişamlı doğasıyla Hakkari.

HABER: METİN KESKİN- HAKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari’nin eşsiz doğası, macera sporları ve adrenalin tutkunları için tam anlamıyla bir cennet. 

( CİSAD ) Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği , kent trafiğinden uzaklaşmak, macera dolu keşifler yapmak, adrenalin seviyenizi yükseltmek, doğa ile iç içe, en iyi spor aktivitelerini içerisinde barındırabilecek en doğru adrestir. Siz de bu güzel spor aktivitelerde yerinizi almak istiyorsanız, doğa sporları derneğine katılın.

“Doğanın ve varoluşun özünü kavrayamamış insanlar için doğa, alt edilip başında zafer çığlıkları atılacak bir rakiptir, gerçek bir doğa sporcusu için ise, arayışın cevabına giden yoldur.”

CİSAD sporcuları, bir ilk daha yaşatarak bisikletlerle yağmur çamura aldırış etmeden toplam 70 kilometre yol kat ettiler.

serdar.jpg

Kent merkezinden başlayarak Olgunlar köyüne kadar pedal çeviren CİSAD sporcuları, Meskan Maden ocağında hazırlanan öğle yemeğinden sonra tekrar rotalarını şehir merkezine yönelttiler.

Dönüş esnasında yağmurun hızını artırdığını gören sporcular, aralıksız bisiklet sürerek yollarına devam ettiler. On beş sporcunun katılımıyla gerçekleşen bisiklet turu, akşam saatlerinde şehir merkezinde son buldu.

CİSAD ekibi, derneğin kurulmasından bu yana başta dağcılık sporu olmak üzere, doğa yürüyüşleri, kültür gezileri, kaya tırmanış eğitimleri, kano ve rafting sporlarını yaparak Hakkari’de bir ilke imza attılar.

 

 

Tüm doğa spor dallarında hizmet vermek isteyen CİSAD,15 adet bisiklet alıp üyelerinin hizmetine sunmayı başardı. Amaçlarının tüm sporseverleri CİSAD çatısı altında bir araya getirerek spor yapmalarını sağlamaktır.

CİSAD kurucu üyeleri, Derneğin doğa sporları faaliyetine katılmak ve derneğin malzemelerinden istifade etmek isteyen spor severlerin bir an önce derneğe üye olmaları gerektiğini ve gençlerimizin sigara dumanının yoğun olduğu kapalı mekanlarda zaman harcamak yerine, muazzam güzellikte, henüz yeterince tanımadıkları Hakkari doğasını keşfetmeleri gerektiğini vurguladılar.

CİSAD kurucu üyelerinin ayrıca yaptığı açıklamada, dernek kurulduğundan bu yana Hakkari bölgesinin tanıtımını üstlendiklerini, yaptığı faaliyetlerle yurt içi ve yurt dışında adını duyurmayı başladıklarını ve derneğin yükselen misyonun farkında olduklarını ifade ettiler.

 Neden yerel ya da uluslararası düzeyde bir bisiklet yarış turnuvası Hakkari’nin bu muhteşem Zap Vadisi boyunca olmasın. İlimizdeki spor faaliyetlerinin gelişmesi için ilimize destek olalım.

ic3-024.jpgdetay-009.jpg

Bu haber toplam 1778 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim