• Hakkari22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ceza infaz kurumunda belge dağıtım töreni
02 Şubat 2019 Cumartesi 14:02

Ceza infaz kurumunda belge dağıtım töreni

Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenenlere yönelik belge dağıtım töreni düzenlendi.

Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen belde dağıtım törene Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Cezaevi Savcısı İbrahim Yahşi, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, cezaevi vaizi Yılmaz Önal, kurum müdür ve personelleri ile hükümlü ve tutuklular katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program cezaevi Müdürü Murat Gündüz'ün açılış konuşması ile devam etti. Hükümlü ve tutuklulardan oluşturulan ilahi gurubunun ilahi dinletisi programa renk kattı. Kur'an-ı Kerim'i öğrenme ve öğretmenin fazileti konusunda bilgi veren İl Müftüsü Faruk Gürbüz, ”Peygamber Efendimizin “sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir” Hadis-i Şeri'fini hatırlatarak, Kur'an-ı Kerim'inin hastalara şifa, dertlilere deva, gönüllere ferahlık veren bir kelam olduğunu, ahkamının gereği gibi uygulanması ve yaşantımıza nakşedilmesi durumunda dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olacağını söyledi.

 

Akabinde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, programın hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçenler ile İl Müftüsü Faruk Gürbüz ve beraberindekilere ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.

 

Hükümlü ve tutuklulardan Kur'an-ı Kerim'i öğrenenler ile onlara öğreticilik yapanlara ve programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Müftü Gürbüz ve beraberindekiler belge dağıtımından sonra Ceza ve İnfaz Kurumundan ayrıldı.İHA

Bu haber toplam 4943 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim