• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çukurca'daki tarihi Emir Şaban Camisi restore ediliyor
19 Nisan 2021 Pazartesi 09:13

Çukurca'daki tarihi Emir Şaban Camisi restore ediliyor

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan tarihi Emir Şaban Camisi’nde restorasyon çalışmaları sürüyor.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunan tarihi Emir Şaban Camisi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hakkari İl Özel idaresi, Çukurca Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışması devam ediyor. 

Orijinal hali moloz taş örgülü duvarlar ve düz toprak dam şeklinde restore edilen camide geçen yıl başlatılan ve kış mevsimi nedeniyle ara verilen çalışmalar iş sezonunun başlaması ile kaldığı yerden devam edecek. 

Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hakkari Valiliği ve Özel İdare ile birlikte titizlikle yürüttükleri bu çalışmanın ilçe için büyük önem taşıdığını söyledi. 

Tarihi eserleri restore ederek ilçeye turist çekmek istediklerini belirten Dündar, “İlçemiz tarihi bir yer. Birçok medeniyete v sahipliği yaptı. Emir Şaban Camisinin restorasyonu ile Çukurca’nın tarihi dokusu gün yüzüne çıkartmak istiyoruz. Buna emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Emir Şaban Mahallesi sakinlerinden Ahmet Erdemir ise ilçenin simgesi olan camide başlatılan çalışma nedeniyle memnuniyetini dile getirdi. 

Erdemir, “Emir Şaban Camisi ilçenin merkezinde bulunan ve Çukurca halkının ekseriyetle ibadet ettiği bir cami. Şuan Ramazan ayı içerisindeyiz. Camimizin tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.  objekti haber1-939.jpg2-870.jpg4-339.jpg5-151.jpg

 

Bu haber toplam 766 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim