• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitimde Fırsat Eşitliği: Yardımcı Kaynaklar
27 Nisan 2022 Çarşamba 14:55

Eğitimde Fırsat Eşitliği: Yardımcı Kaynaklar

Kitap setlerinin dağıtım programında, öğrencilere hitap eden Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu: "Eğitimde, fırsat eşitliğini oluşturarak siz öğrencilerimizin sınavlarda başarıya ulaşmaları için Bakanlığımız, hiçbir masraftan kaçınmıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak 81 ilde hizmet veren ve Millî Eğitim Müdürlükleri  bünyesinde faaliyet gösteren Ölçme Değerlendirme Merkezleri'nin katkılarıyla 8.sınıf ve 12.sınıf öğrencileri için hazırlanarak tüm illere gönderilen LGS, TYT, AYT ve YDT yardımcı kaynak kitaplarının öğrencilere dağıtımına devam ediliyor. 

Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür, Hakkâri Anadolu Lisesi'nde, TYT, AYT ve YDT yardımcı kaynak kitaplarını, öğrencilerimizin istifadesine sundular.

Kitap setlerinin dağıtım programında, öğrencilere hitap eden Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu: "Eğitimde, fırsat eşitliğini oluşturarak siz öğrencilerimizin sınavlarda başarıya ulaşmaları için Bakanlığımız, hiçbir masraftan kaçınmıyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Milli Eğitim Bakanımıza, Sayın Valimize ve katkı sunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Siz öğrencilerimizin de bu imkânları verimli bir şekilde değerlendirip azami derecede istifade edeceğinize inanıyorum," dedi. Daha sonra kitapları, tek tek dağıtan Vali Yardımcısı, aynı zamanda okul kütüphanesini de gezerek buradaki öğrencilerle sohbet etti.

il Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür, Bakanlığımızın daha önce de kaynak kitap dağıtımı gerçekleştirdiğini belirterek: "Hem resmî hem özel okullardaki tüm ders kitaplarına ek olarak beceri temelli soru bankasını başta destekleme ve yetiştirme kurslarında kullanmak üzere öğrencilerimizin istifadesine sunmuştuk.Yine bu süreçte, LGS, TYT, AYT ve YDT sınavlarına hazırlık olmak üzere toplam 96.300 adet olan on iki ayrı kitapçığı, dağıtmaya devam ediyoruz. İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerimiz, okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz, kitapların dağıtımı ve kitaplardan faydalanma konusunda gerekli gayretleri gösterecekler. Kitapların, siz öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim," ifadeleri ile sözlerini noktaladı.3-846.jpg2-20220427145900.jpg1-20220427145900.jpg

Bu haber toplam 776 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim