• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esat Canan: Neden aday olduğunu açıkladı
11 Mayıs 2023 Perşembe 18:46

Esat Canan: Neden aday olduğunu açıkladı

Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Esat Canan, kentteki seçim ofisinde basın toplantısı düzenledi. Neden bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıklayan Canan, Yeşil Sol Parti'nin oy pusulasında kendisine ait bölümü çıkartmasına tepki gösterdi.

 

14 Mayıs 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Hakkari’deki seçim hareketliliği artıyor.

Seçimlere bağımsız Hakkari milletvekili adayı olarak girecek olan Avukat Esat Canan Hakkari’deki seçim ofisinde basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bağımsız Milletvekili Adayı Esat Canan, hiçbir siyasi partinin Hakkari halkının talebi doğrultusunda milletvekili adayı çıkartmadığı iddiasında bulundu.

İlk etapta aday olmayı düşünmediğini belirten Canan, halkın talebi doğrultusunda aday olduğunu vurgulayarak, “Adaylık sürecinde partiler Hakkarilinin sesini dikkate alacak mı? İradesini dikkate alacak mı? Diye bekledim. Baktım son anda ne yazık ki hiçbir siyasi parti Hakkari’nin iradesini yansıtmadı. Yani kentin iradesi yansımadı. Böyle olunca halkın talebi üzerine bağımsız aday olarak adaylığımı ilan ettim. Şunu çok açıkça ifade etmem gerekir.  Ben 20-30 yıldır aktif politikanın içerisindeyim. Hakkari’ye hizmet etmeye çalışıyorum. Bunu çok samimi bir şekilde ifade edebilirim. Hiçbir koltuk, hiçbir menfaat, Hiçbir şahsi hırs içerinde değilim. Sadece amacım Hakkariliye hizmettir. 30 yıldır bunu yürütüyorum” dedi.

Siyasi partilerin tamamen Hakkari insanından uzaklaştığını ileri süren Canan, “Hakkari’deki insanların dertleri Ankara’ya ulaşmıyor. Adeta Hakkari ötekileştirilmiş bir konuma geldiğini gördüm. Ben de burada elbette geçmişten beri sorumluluk almış bir insan olarak, bir siyasetçi olarak buna seyirci kalamazdım. Görev ve sorumluluk alama gereği duydum. Hakkarililere hizmet için adaylığımı koydum. Siyaset halk için yapılır. Siyaset halkın taleplerini kamusal alana taşımak için yapılır. Ama ne yazık ki son zamanlarda siyaseti hep birlikte izliyoruz. Siyaset halkta kopmuş, halka hizmet etmekten uzaklaşmış durumda. Zaman zaman duyuyoruz Hakkari sahipsizdir. Milletvekilimiz yok, belediye başkanımız yok. Ben Esat Canan olarak hayatım boyunca, ömrünü siyasete adamış bir siyasetçi olarak buna seyirci kalamayız. Onun için bağımsız aday oldum. Bağımsız kazansa ne olur denilebilir bir bağımsız milletvekili hükümeti bile düşebilir. Bağımsız olarak parlamentoya gidersem Hakkâri için çok şey yapacağım.  Bu seçim ile birlikte yeni bir sayfa açılacak” şeklinde konuştu.

Canan, bir Gazetecinin Pinyanişi Aşiret lideri Ali İhsan Zeydan’ın kendisini destekleme kararını nasıl değerlendiriyorsunuz? Soruna, ” Sayın Ali İhsan Zeydan’a teşekkür ediyorum. Benim görüşlerimi ve yaptığım çalışmaları gördüğü için beni desteklemişlerdir” şeklinde yanıtladı.

Bir gazetecinin Yüksekova’da iş insanı Teoman Zeydan Ak Parti’den aday olsaydı siz yine bağımsız aday olur muydunuz? sorusuna “Yüksekova’da başka bir aday olsaydı bağımsız aday olmayabilirdim” şeklide cevap verdi.

Yeşil Sol Parti'nin Hakkari'deki seçim çalışmalarında oy pusulasındaki kendi isminin bulunduğu kısmı kesmesine tepki gösteren Canan,  "İlçe seçim kurulu pusulalarında ismim var. Halka yansıyan pusulalarda benim ismimi kesmişler.  Özgürlük ve demokrasiden söz edenlere bakın. Bunu yapmaları yanış ve hukuka aykırıdır. Demokrasiden bunun bir yeri yok. Bu yaptıkları hukuksuzluk ve ahlaksızlıktır. Esat Canan’ı adaylıktan düşürelim diyorlar bunları Hakkari halkına şikayet ediyorum. Yeşil Sol Partinin yaptığı hareket doğru değildir. Siyasette dürüst olmak lazım. Herkes gidip kendisini vatandaşa anlatsın halk kimi seçerse o olacak. Oy pusulalarında isim kesecem demek ahlaksızlıktır. Bu kadar seçim yaşardım böyle bir şey görmedim' şeklinde tepki gösterdi. 1-20230511185121.jpg2-20230511185122.jpg3-20230511185122.jpg

Bu haber toplam 624 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim