• Hakkari21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Evi Yıkılan Hevi Teyze Yardım Eli Bekliyor
22 Nisan 2019 Pazartesi 14:00

Evi Yıkılan Hevi Teyze Yardım Eli Bekliyor

Hakkari merkeze bağlı Geçitli köyünde topraktan yapılan eski evi yıkılan 66 yaşındaki Hevi teyze yardım bekliyor.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Geçitli köyü Piramedan Mahallesinde Hevi Korkmaz’a ait toprak ev, aşırı yağışlardan etkilenerek çöktü. Zor şartlarda geçimini sağladığını belirten Hevi Korkmaz (66), sığınabilecek bir ev için yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Hakkari merkeze bağlı Geçitli köyünde yalnız yaşayan 66 yaşındaki Hevi Korkmaz’ın topraktan evi aşırı yağışlar sonucu yıkıldı. Çaresizlik içinde olduğunu ve yardım edecek kimsenin olmadığını ifade eden Hevi teyze devletin kendisine yardım etmesini istiyor.

Çaresizlik içinde gözyaşlarına boğulan Hevi teyzeyi komşuları sakinleştirdi.

Hevi Korkmaz’ın komşusu olan ve İbrahim Duman Hevi Teyze ile yıllarca beraber yaşadıklarını ifade etti. İbrahim Duman : ‘’ Hevi Teyze yalnız yaşayan yaşlı bir kadındır. Tek başına bu toprak evde yaşıyordu. Bu yıl aşırı yağışlardan dolayı evi yıkıldı. Gidecek yeri de yok. Kendisine devletin yardım etmesini istiyoruz. Evi yıkıldığından beri devamlı ağlıyor. Onu sakinleştirmeye çalışıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Hevi teyzenin bir başka komşusu olan Recep korkmaz ise: ‘’ Hakkari Valiliğinin sizin aracılığınızla Hevi teyzenin sesini duyacağını ve kendisine yardım edileceğine inanıyoruz. Hevi teyze tek başına yaşayan yaşlı bir kadın. Biz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat bizimde yardımımız sınırlı malum hepimizin durumu ortada. Devlet büyüklerimizin Hevi teyzenin sesini duymasını istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

1-022.jpgic2-102.jpgic4-027.jpg2-025.jpg

Bu haber toplam 3099 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim