• Hakkari6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari kayak merkezi Snowtrack kar ezme makinasına kavuştu
19 Ocak 2021 Salı 18:37

Hakkari kayak merkezi Snowtrack kar ezme makinasına kavuştu

Hakkari’nin tek Kış Sporları ve Kayak Merkezi olan Merga Bütan Kayak Merkezi, Snowtrac kar ezme makinesine kavuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı  Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tarafından yeni alınan kar ezme aracı  Merga bütan kayak merkezinde hizmet vermeye başladı.  Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu,  talimatıyla Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne gönderilen  (Kar ezme ve Sıkıştırma Makinası) törenle yetkililere teslim edildi.

1-010.jpeg

Dört mevsim değerlendirilebilecek doğa güzelliğiyle yıldızı giderek parlayan Merga  Bütan, kışları kayak turizmi, yazları ise yamaç paraşütü etkinlikleriyle yılın 12 ayında turizmin cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. 2013 yılında turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından Kış Sporları ve Kayak Merkezi olarak faaliyet gösteren merkezde yerli ve yabancı turistler tarafından hem kayak hem de yamaç paraşütü yapılmaya başlanması bekleniyor.  Kar kalınlığının bu sene 2 metreye  ulaştığı Merga Bütan Yaylasına  Kış Sporları ve Kayak Merkezi'de Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu  talimatıyla  Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından  Snowtrack (Kar ezme ve Sıkıştırma Makinası) törenle yetkililere teslim alındı.3-004.jpeg

Mevcut pistlerin düzeltilerek karın sıkıştırılmasına, böylece ideal bir kayak pistinin oluşmasına yarayacak olan Snowtrack'ın bölge için çok önemli olduğunu hatırlatan Geçlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri "Hakkari İlimizin  tek kayak merkezi olan Merga Büta Kış Sporları ve Kayak Tesisleri, her geçen yıl büyüyor, gelişiyor ve böylece adını daha fazla duyuruyor. Tesisin gelişmesi yönündü Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gösterdiği yakın ilgi ve hassasiyet meyvelerin vermeye başladı. Sayın Bakanımıza ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz. "dediler. Yeni alınan kar ezme makinesinin  daha verimli bir piste kavuşacaklarını dile getirdiler.
(HABER) Metin KESKİN  

2-007.jpeg

Bu haber toplam 1938 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim