• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Narko, Bin kişiye “UYUMA” projesini tanıttı
12 Mayıs 2023 Cuma 16:37

Hakkari Narko, Bin kişiye “UYUMA” projesini tanıttı

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler,“Narko-Nokta” ismi ile gerçekleştirdikleri uygulamada, merkez ve ilçelerde “UYUMA” olan Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonunu tanıttı.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında, başta gençler olmak üzere, vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirdiği, Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak indirilebilen UYUMA Uygulaması, Hakkari ve ilçelerinde vatandaşlara tanıtıldı.

UYUMA PROJESİ NEDİR?

UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflenmiştir. Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.1-20230512164017.jpg2-20230512164017.jpg

Bu haber toplam 590 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim