• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Ulu Cami İnşaatında Sona Doğru
20 Kasım 2019 Çarşamba 16:07

Hakkari Ulu Cami İnşaatında Sona Doğru

Hakkari’de ihtiyaca cevap vermediği için 2015 yılında yıktırılan Ulu Cami'nin yerine yapılan yeni caminin inşaat çalışmalarında sona doğru gelindi.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkâri’de 1956 yılında yapılan ve ihtiyaca cevap vermeyen Ulu Cami'nin yerine 3 Ekim 2015 tarihinde 3 bin kişilik caminin temeli atılmıştı.

Hakkari İl Müftülüğü yetkilileri, firma değişikliği nedeniyle bir duraklamanın olduğunu, sorunun çözülmesi ile birlikte çalışmalara yeniden başlandığını ifade ettiler.

Bin metrekare arsa üzerine yapılacak olan yeni ulu camii, 3 Katlı, 8 kubbeli, iki minareli, iki asansör ve daha birçok özelliğinin olacağı kaydedilen caminin, inşaatının neredeyse bitme aşamasına geldiği öğrenildi.

Havaların güzel geçmesini fırsat bilen Ulu Cami inşaat çalışanları da son hız çalışıyorlar. Çevre düzenlenmesi ve perde duvarlarının yapıldığı Hakkari Ulu Cami’de birkaç ufak tefek eksiklik dışına neredeyse bittiği ifade edildi.

Cami inşaat çalışmalarının 2019 yılı sonuna kadar  bitmesi planlanıyor. Ulu cami inşaat çalışmalarının bitmesiyle Hakkari çarşısında yaşanan cami eksikliği de giderilmiş olacak. Özellikle Cuma namazları için çarşı merkezdeki camilerde yer bulamayan vatandaşın, cami sıkıntısı giderilmiş olacak.

1-110.jpg2-127.jpg3-113.jpg4-078.jpg

Bu haber toplam 894 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim