• Hakkari5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Üniversitesi  “Bağımlılık ve İntihar” Konulu Panel Düzenlendi
13 Ekim 2018 Cumartesi 12:50

Hakkari Üniversitesi “Bağımlılık ve İntihar” Konulu Panel Düzenlendi

Hakkari Üniversitesi ile Hakkâri İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” etkinlikleri kapsamında “Bağımlılık ve İntihar” konulu bir panel düzenlendi.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Hakkari Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Şengal Bağcı Taylan, “Bağımlılık Nedir?, Günümüzde Bağımlılık Türleri ve Bağımlılık Kriterleri” konularını ele aldı. Dr. Öğr. Üyesi Taylan, Bağımlılığın Türkiye ve dünyadaki durumlarına ilişkin raporlarla belirlenen maddelere değinip, madde bağımlılığı konusunda atılacak en büyük adımın farkındalığın yaygınlaştırılması olduğunu ve günümüzde artan madde bağımlılığına karşı toplumu, çocukları, gençleri bilimsel bilgi paylaşarak bilinçlendirmemiz, bağımlılığın bir sağlık sorunu olduğunu unutmamamız gerektiğini belirtti.

Hakkâri İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı biriminde görevli Psikolog Yasin Sevik ise” intihar” konusunu istatistiklere değinerek anlattı.

Konuşmalardan sonra konu ile ilgili bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere kitap hediye edildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel soru-cevap eşliğinde sona erdi.

ic1-038.jpgic2-040.jpgic3-021.jpg

 

Bu haber toplam 4534 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim