• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Üniversitesi’nden Kök Hücre Bağışı Kampanyasına Destek Semineri
28 Şubat 2019 Perşembe 11:27

Hakkari Üniversitesi’nden Kök Hücre Bağışı Kampanyasına Destek Semineri

Hakkari Üniversitesi kök hücre nakli bekleyen kanser hastaları için farkındalık oluşturmak ve kök hücre bağışı kampanyasına destek olmak amacıyla “Kök Hücre ve Kan Bağışı” konulu seminer düzenlendi.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlilerinden Neşe Ataman Bor’un koordinatörlüğünde Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen seminere Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada, Üniversitenin Genel Sekreteri Kerim Akar, Kızılay Doğu Anadolu Kan Merkezi Kök Hücre Bağışçı Kazanım Uzmanı Mustafa Ünver, Hakkari Üniversitesi akademik-idari personelleri ve Hakkari Üniversitesi öğrencileri katıldı. Seminer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Prof. Dr. Erdoğan Bada, bağışçı olmanın önemine değindikten sonra kan bağışı konusunda örnek olunması gerektiğini vurguladı. 
 
Seminere konuşmacı olarak katılan Doğu Anadolu Kan Merkezi Kök Hücre Bağışçı Kazanım Uzmanı Mustafa Ünver; “Kök Hücre Nedir? Kök Hücrenin Önemi, Kök Hücre Donöründe aranan şartlar, Bağış Süreci ve Kan Bağışı” gibi konular hakkında bilgi vererek, konunun önemine değindi. Mustafa Ünver sunumuna şu sözlerle son verdi:
 
“Umutla bekleyen bir hastaya, yaşama tutunma şansını siz verebilirsiniz.”
 
Hakkari Üniversitesi Fakülte dersliklerinde “Kök Hücre Bağış Merkezi” kurulacaktır. Bağış yapmak isteyenlere “Kök Hücre Bağışı” kampanyası süresince Hakkari Üniversitesi Fakülte dersliklerindeki merkezde konu ile ilgili detaylı bilgi verilecektir.

ic1-086.jpgic2-089.jpgic3-057.jpg

Bu haber toplam 4817 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim