• Hakkari6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Üniversitesinden öğrencilere tercih desteği
10 Ağustos 2018 Cuma 10:40

Hakkari Üniversitesinden öğrencilere tercih desteği

Hakkari Üniversitesi, il merkezi ve ilçelerinde tüm aday öğrencilerine ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslek alanlarını tanıyarak üniversite tercihlerini yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla “Tercih Günleri” etkinliği düzenledi.

Hakkari Üniversitesi merkezde, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerimizde tüm aday öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslek alanlarını tanıyarak üniversite tercihlerini yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla “Tercih Günleri” etkinliği düzenledi. Tercih Günleri etkinliği kapsamında Hakkari’de oluşturulan ve ilçelerdeki milli eğitim müdürlükleri tarafında belirtilen alanlarda aday öğrencilere 5 fakülte, 3 meslek yüksekokulu ve 1 yüksekokulunun tanıtıldığı ve meslekler hakkında bilgi verilen stantlar kuruldu.

 

Öğretim elemanları tarafından üniversite adaylarına; üniversitede tercih edebilecekleri bölümler ve iş imkânları hakkında ve üniversitedeki sosyal yaşam konularında bilgiler veriliyor. Hakkari Üniversitesi, ayrıca gençlerin gerek Hakkari Üniversitesine gerekse diğer üniversitelere bilinçli tercihler yapmalarına yönelik öğretim elemanlarının yardımıyla öğrencilerin aldığı puanlara ve alanlara göre hangi fakülteleri-bölümleri kazanabileceklerine dair bilgilendirmeler de yapıyor.

 

Tercih Günleri etkinliği, Hakkari il merkezi olmak üzere ilçelerde 09.00-17.00 saatleri arasında bütün öğrenci adayı, veli, rehberlik öğretmenleri ve ilgililere kapılarını açarak tanıtım hizmeti sunuyor.

 

Üniversite tanıtım ekibinin, Hakkari merkezde 9-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında şehir merkezi ve Öğretmenevi Caddesi’nde tüm öğrenci adaylarının sorularını dinleyerek yanıtlayacağı belirtildi.İHA

 

 

Bu haber toplam 4005 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim