• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de 29 ekim Cumhuriyet coşkusu
30 Ekim 2020 Cuma 07:14

Hakkari’de 29 ekim Cumhuriyet coşkusu

Hakkari’de Cumhuriyetin ilanının 97'inci yıl dönümü coşku ile kutlandı.

Valilik önünde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Yüksekova'daki 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu,

Üniversite Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Adalet Komisyon Başkanı Tuğrul Durmaz, Vali Yardımcıları Aziz Gölbaşı, Mustafa Emre Kılıç, Tevfik Kumbasar, Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, CHP İl Başkanı Nazım Demir, MHP Merkez ilçe Başkanı Sedat Özbek, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, A.D.D Temsilcisi vekili Metin Koparan, kurum müdürleri, öğrenciler ve Reng-i Hakkari sanat topluluğu katıldı.

Saygı duruyu ve İstiklal Marşını okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 97. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz dedi.

Vali Akbıyık,”Aziz Milletimizin dünya tarih sahnesindeki mevcudiyetinin neredeyse tamamı hüküm sürdükleri topraklarda hak ve adaleti tesis etme mücadelesi vermekle geçmiştir. 29 Ekim 1923 tarihi ise; işte bu varoluşun geleceğe taşındığı ve Bu milletin Anadolu toprakları üzerinde kıyamete kadar silinmeyecek olan imzasının atıldığı tarihtir.

Bizlere Cumhuriyeti armağan eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan, aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.

Program farklı illerden öğrencilerin şiir okunmasının ardından Reng-i Hakkari sanat topluluğu zeybek gösterisi, geçit töreni ile program sona erdi.

Vali ve beraberindekiler törene katılan öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekmesinin ardından program sona erdi. Vali Akbıyık, Cumhuriyet coşkusunu sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınladı. HAKKARİ İHAaw152393_02.jpgaw152393_01.jpgaw152393_03.jpg

Bu haber toplam 1628 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim