• Hakkari3 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de 3 bin 750 kişi İş-Kur aracılığıyla  İstihdam edildi
29 Kasım 2018 Perşembe 13:36

Hakkari'de 3 bin 750 kişi İş-Kur aracılığıyla İstihdam edildi

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, 2018 yılında Hakkari genelinde 3 bin 750 kişinin Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında istihdam edildiğini açıkladı.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari'de basın mensupları ile makamında bir araya gelen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, hükümetin açıkladığı 100 günlük eylem programı kapsamında kurumunun faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı.  

 

Özel sektörde İşbaşı Eğitim programından ciddi bir istihdam yaratıldığını anlatan Kızılkaya, kamuda ise Toplum Yararına Çalışma Programları 3 bin 750 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

 

Bakanlığın ve Genel Müdürlüğün Hakkari'ye pozitif ayırımcılık yaptığını vurgulayan Kızılkaya,” Hakkari Merkez ve İlçelerinde 2018 yılı içerisinde toplam 3750 kişi programdan yararlandırıldı ve katılımcıların tamamı noter kurası ile seçildi. 2015 yılından itibaren istihdamda TYP önemli bir unsur oldu. Kısaca Toplum Yararına Programı, İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde Kamunun doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İşkur tarafından uygulanan programlardır." dedi. 

 

TYP programından yararlanma koşulları ile ilgili bilgi veren Kızılkaya, "Katılımcı şartları Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almıyor olmak ve Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç) ‘dır. TYP’den programa başlandığı tarihten itibaren bir sene içinde en fazla 9 ay süreyle yararlanma imkânı bulunmaktadır. Ancak, 9 ay bittikten sonra 3 ay bekleyerek yeni bir programdan faydalanılabilmektedir. Bir katılımcı 27.09.2017 tarihinden itibaren TYP’den en fazla 24 ay yararlanabilir. TYP’de haftalık çalışma süresi 45 saattir.  Katılımcılara Asgari ücret (1.603,12 TL)  Maaş veriliyor ayrıca katılımcıların vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri (883,02 TL) karşılanmaktadır” şeklinde konuştu. 

ser1-005.jpgser3-015.jpg

 

Bu haber toplam 4867 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim