• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de “Aile İçi İletişim ve Gençlik” konulu seminer
07 Şubat 2019 Perşembe 11:34

Hakkari'de “Aile İçi İletişim ve Gençlik” konulu seminer

Hakkari İl Müftülüğü tarafından din görevlileri, eşleri ile vatandaşlara yönelik “Aile İçi İletişim ve Gençlik” konulu seminer düzenlendi.

Hakkari Valiliği himayesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının katkılarıyla Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen seminere; Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü H. Salih Kaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Vedat Ali Ertuş, il müftülüğü görevlileri, eşleri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan “Aile İçi İletişim ve Gençlik” konulu seminerde konuşan Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, toplumun temelinin aile oluşturduğunu hatırlatarak, “Ailenin sağlam temeller üzerine kurulması; sağlam, mutlu ve huzurlu bir toplumun oluşmasına vesiledir. Ailede şiddetin önlenmesi, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanını ve milletini seven kültürlü gençlerin yetişmesi, anne-baba, kamu, kul ve komşu hakkı, helal haram duyarlılığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, sosyal medya kullanımında mahremiyet bilinci, bağımlılıkla mücadele, çevre temizliği ve doğal kaynakların kullanımı gibi konularda farkındalık oluşturmak gayesiyle ‘Gönül Bağı' projesi çerçevesinde toplumun her kesimini bir araya getirmek, aralarında sevgi ve muhabbetin oluşmasına vesile olmak, daha iyi bir gelecek için görüş ve önerilerini almak üzere müftülüğümüzce gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerin startını bugün vermiş olduk” şeklinde konuştu.

 

TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü A. Kerim Yaşar ise, bireyin kendini ve başkasını tanıması, mutlu ve huzurlu bir yaşam için güçlü sosyal ilişkiler, düşük stres ve sürekli kendini güncellemenin gerekliliği, kadın ve erkek arasındaki farklılıklara değindi.

 

Yapılan sunum ve program sonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca katılımcılara ikramlarda bulunuldu.İHA

Bu haber toplam 4700 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim