• Hakkari22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de Girişimci Kadınlar Yetişiyor
12 Ekim 2019 Cumartesi 11:05

Hakkari'de Girişimci Kadınlar Yetişiyor

‘Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor" projesi kapsamında kadın girişimcilere iş hayatına atılma eğitimi verildi.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari Üniversitesinin hayata geçirdiği ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’in destek vererek bizzat ilgilendiği proje, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Tarım ve Orman, Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) ile KOSGEB il müdürlükleri, Hakkari Barosu, Kadın Girişimciler Derneği, Kadın Merkezi Vakfı Hakkari Şubesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Hakkari Yatırım Destek Ofisi, İsviçre Büyükelçiliği ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından destekleniyor.

Hakkari Üniversitesinin hayata geçirdiği proje, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Tarım ve Orman, Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) ile KOSGEB il müdürlükleri, Hakkari Barosu, Kadın Girişimciler Derneği, Kadın Merkezi Vakfı Hakkari Şubesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Hakkari Yatırım Destek Ofisi, İsviçre Büyükelçiliği ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından destekleniyor.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen eğitim programına Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada, Hakkari Müftüsü Faruk Gürbüz, İş-Kur Hakkari İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Sanayi ile Teknoloji Hakkari İl Müdürü Murat Koca, HATSO Başkanı Servet Taş, KOSGEB il Müdürü Cihat Gür, Kadın Girişimciler Derneği, Kadın Merkezi Vakfı Hakkari Şubesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Hakkari Yatırım Destek Ofisi yetkilileri katıldı.

Proje kapsamında iş hayatına atılmak isteyen girişimci kadınlara basit muhasebe, işletme, bilgisayar, ticaret hukuku ve mesleki eğitim konularında hem eğitim verilecek hem de kurslar ve seminerler düzenleniyor.

Programda söz alan HATSO Başkanı Servet Taş, proje protokolünün mart ayında imzalandığını belirterek, "İşini kuran örnek kadın girişimciler Hakkari’nin ekonomisinin gelişmesinde önemli adımlar atmaktadır. Bu proje ile Hakkari'de var olan ve ticarete dönüştürülmesi gereken ürünlerin tespit edilip değerlendirilmesi, ülke ekonomisine katkı sağlanması, kentte yeni iş sahalarının açılması ve istihdamın artmasına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır" şeklinde konuştu.

Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada ise üniversite tarafından desteklenen proje ile girişimci ve iş hayatına atılmak isteyen kadınlar için önemli olduğunu vurguladı.

Proje Koordinatörü Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Firdevs Sağlam da yaptığı sunumda projenin içeriği ve amacı ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Daha önce Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde seminerler düzenlenmişti.

2-099.jpg1-079.jpg

Bu haber toplam 424 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim