• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de Kadir Gecesi heyecanı
28 Nisan 2022 Perşembe 10:10

Hakkari'de Kadir Gecesi heyecanı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kovid-19 kısıtlamalarının büyük oranda kalkmasıyla birlikte iki yıl aradan sonra Kadir Gecesi dolayısıyla başta Hakkari olmak üzere ülke genelinde çok sayıda program düzenledi.

Hakkari'nin en büyük camisi olan Ulu Cami'de Kadir Gecesi heyecanı yaşandı. Vatandaş akın akın akın camiye geldi. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Ak Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip  Özbek, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Av. Abdulmecit Tarhan ve binlerce kişi camide yerini aldı.

ilahi ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden Kadir Gecesinde İhlas Vakfı tarafından halka ücretsiz olarak yaklaşık 30 bin adet  Peygamberin örnek hayatı ve yaşamını anlatan kitap seti hediye edildi.

İhlas Vakfı Korucuları Kurulu üyesi Mustafa Setel, ihlas Vakfı tarafından hayırseverlerin katkısı ile kandil hediyesi olarak TGRT'nin kandil canlı yayın programında halka Peygamberin örnek hayatı ve yaşamını anlatan kitap seti hediye ettiklerini söyledi. Setel, programa iştirak eden Hakkari Valisi ve mülkü amirler ile Hakkari halkına ise yoğun katılımdan dolayı teşekkür etti.

  Caminin bahçesinde yerini alan Türk Kızılay Hakkari Şubesi ise. Ak Parti Gençlik Kolları ile birlikte ayrı ayrı vatandaşlar tatlı ikramında bulundular. Başka Bozkurt, binlerce vatandaşa Kadir Gecesi tatlı ikramında bulunduklarını belirterek, Kadir Gecesinin hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.2-20220428101225.jpg4-484.jpg1-20220428101225.jpg3-848.jpg

Bu haber toplam 2116 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim