• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de Lilan Yerli Kıyafet Mağazası hizmete açıldı
13 Nisan 2021 Salı 08:32

Hakkari’de Lilan Yerli Kıyafet Mağazası hizmete açıldı

Hakkarili girişimciler Lorin ve Necmettin Açar tarafından açılan “Lilan Yerli Kıyafet” mağazası çok sayıda kadın girişimcinin katılımıyla hizmet vermeye başladı.

 HAKKARİ HALKIN SESİ 

 Hakkarili girişimciler Lorin ve Necmettin Açar tarafından açılan “Lilan Yerli Kıyafet” mağazası çok sayıda kadın girişimcinin katılımıyla hizmet vermeye başladı.

Mağaza açılışa özel olarak; kadife, payet, pullu, şervani, kına elbisesi, gelinlik kumaşı, güpür, boncuklu, şifon ve saten çeşitlerinde ise %40 indirim kampanyası başlattı.

Gazi Mahallesi Şenler Oteli Arkası Çakır Pide Fırını karşısında hizmete açılan “Lilan Yerli Kıyafet” mağazasının açılışına İl Genel Meclisi Eş Başkanı Nesibe Gümüşlü, HDP İl Eş Başkanı Hümeyra Armut, HDP Kadın Meclisi, Hakkari Kadın Girişimciler Derneği, KAMER, KESK ve kadın davetliler katıldı.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği yerli kıyafet mağazasında Kiras, Fistan, Kofi, Kemer, Xeftan ve Puşi ile kadife, payet, pullu, şervani, kına elbisesi, gelinlik kumaşı, güpür, boncuklu, şifon, saten çeşitleri bulunuyor.

Kadın girişimcilerin kurdele kesiminin ardından açıklama yapan kadın girişimci Lorin A,” Yaklaşık 6 yıl önce açtıkları “Fistancım Yerli Kıyafet Dikim Atölyesi”ne ek olarak “Lilan Yerli Kıyafet” mağazalarını da açmanın mutluluğunu yaşadıklarını” söyledi.  

6 yıl önce kurdukları, 'Fistancım Yöresel Yerli Kıyafet Dikim Atölyesine' ek olarak şimdi de yöresel kıyafet mağazasının açılışını yaptıklarını belirten Lorin A "Her iki işletmede gün geçtikçe çalışan kadın sayısı artmaktadır. Kadın istihdamına ve kadının üretmedeki rolüne dikkat çekmekten gurur duyuyoruz. Her türlü yerli kıyafet modelinin dikimini atölyemizde yapmaktayız. Ve yine ''Lîlan Yerli Kıyafetler'' mağazamızda envai çeşit kumaş bulunmaktadır. Kumaşlarımızı dünyanın dört bir köşesinden bin bir emekle getirerek siz değerli kadınlarımızın beğenisine sunuyoruz. Gelen müşterinin ürünlerimize gösterdiği ilgiyi görünce bir kez daha anlıyoruz ki bu sektörde ilerlemenin yolu müşterilerimize kaliteli ve çok çeşitli ürünleri uygun fiyata satmaktan geçtiğidir” dedi. 

 İş yerlerinde 9 kadının istihdam edildiğini belirten Lorin,” Lîlan yerli kıyafet mağazasının kadın işletmecileri olarak, müşterilerimizin renk ve zevklerini önemsiyoruz. Kadınlarımız mağazamızı ziyaret ederek kimi zaman Kore’den bir doku, kimi zaman Hindistan’dan bir sari işlemesi, kimi zaman İran’dan bir kaneviçe, kimi zaman da Iraqi bir kumaşın örnekleriyle karşılaşabilirler.  Mağazamızda mevcut, kadife-payet-pullu-şervani-kına elbisesi-gelinlik kumaşı - güpür-boncuklu-şifon-saten çeşitlerinde %40’a kadar varan indirimden faydalanmak için şıklığına önem veren tüm kadınlarımızı mağazamıza bekliyoruz.  

Şehri Saray Simit Sarayının organizasyonuyla düzenlenen görkemli açılış töreni verilen ikramlarla son buldu.

5-148.jpg1-913.jpg2-853.jpg4-335.jpg3-573.jpg1-914.jpg

Bu haber toplam 968 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim