• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de, Minik Öğrencilerin Tamamına Ücretsiz Yemek  
30 Ocak 2023 Pazartesi 15:12

Hakkari’de, Minik Öğrencilerin Tamamına Ücretsiz Yemek  

Hakkari İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 6 Şubat’ta II.yarıyılın başlayacak olması ile birlikte, il geneli toplam öğrenci sayısının yarısından fazlasına, yani 47.206 öğrenciye, ücretsiz yemek hizmeti verilmesi için hazırlıklarını tamamladı.

HAKLKIN SESİ

2022-2023 eğitim öğretim yılının I.döneminde, yemek hizmeti verilen öğrenci sayısı il genelinde 37.306 iken; II.dönemde, bu sayı 9.800 artırılarak okul öncesindeki tüm öğrenciler kapsama dahil edildi ve böylece toplamda 47.206 öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti verilmesi sağlanmış olacak.      

Ücretsiz yemek hizmetinin öğrencilerin sağlıklı gıdaya ulaşması için önemli olduğunu vurgulayan İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür: "Bakanlığımız; okul öncesi eğitim, mesleki eğitim, öğretmenlerin eğitimi gibi çok farklı alanlarda olduğu gibi özellikle eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için çok ciddi yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor.Bakanlığımızın politikaları gereği,en öncelik verdiğimiz alanlardan bir tanesi bildiğiniz gibi okul öncesi eğitim.Bizler de 3-5 yaş aralığındaki çocuklarımızın okul öncesi eğitime erişebilmesi için ve özellikle 5 yaşındaki okullaşma oranını, yüzde 100'e çıkartmak için çok ciddi çalışmalarda bulunduk ve bunda da muvaffak olduk. 5-240.jpgYine malumunuz, Bakanlığımızın öncülüğünde ve Valiliğimizin destekleriyle 1. eğitim- öğretim döneminde,Hakkari geneli taşımalı eğitim ile pansiyonlarımızda kalanlar ve sosyal yardımlaşma vakıflarımızdan da yararlanan öğrencilerimizle birlikte toplamda, 37 bin 306 öğrencimiz,hali hazırda, ücretsiz yemek imkânından yararlanıyordu. Şimdi ise bu çalışmayı genişleterek 6 Şubat'tan itibaren, ana sınıfları dahil tüm okul öncesi öğrencilerimize,yemeklerini ücretsiz olarak ulaştıracağız. Böylece ilimizdeki öğrencilerimizin yarısından fazlası; yani 47.206 öğrencimiz, ücretsiz yemek hizmetinden yararlanmış olacak,”dedi.   Müdür Gür:”Bakanlığımızın Ülkemiz genelindeki talimatları gereği, il genelindeki kurumsal kapasitelerimizi kullanarak yine kendi üretim merkezlerimizde bu hizmeti sağlayacağız.

Bu kapsamda,bünyelerinde yiyecek-içecek hizmetleri alanı bulunan mesleki ve teknik anadolu liselerimiz, öğretmenevlerimiz ve halk eğitimi merkezlerimiz, 6 Şubat Pazartesi günü,en kaliteli yemek hizmetini verebilmek için tüm hazırlıklarını tamamladılar. Öğünler, uzmanların danışmanlığında,kalori hesapları yapılarak hazırlanacak. 6 Şubat Pazartesi günü, kapsama dahil edilen tüm öğrencilerimiz, yemek hizmetinden faydalanacaklar. Öğrencilerimize ücretsiz yemek imkânının sağlanması noktasında; başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer ve Valimiz Sayın İdris Akbıyık olmak üzere tüm emeği geçenlere, öğrencilerimiz ve eğitim camiamız adına şükranlarımı sunuyorum," dedi. 4-572.jpgHakkari'de; bağımsız anaokullarındaki 2 bin 77 ve ana sınıflarında eğitim gören 5 bin 77 olmak üzere toplamda 7 bin 154 öğrencinin okul öncesindeki ücretsiz yemek uygulamasından yararlandırılması planlanıyor.10-020.jpg9-029.jpg8-044.jpg

Bu haber toplam 566 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim