• Hakkari1 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de sürüngen ve böcek türleri tespit edildi
12 Ağustos 2020 Çarşamba 13:42

Hakkari’de sürüngen ve böcek türleri tespit edildi

Hakkari’nin Berçelan Yaylası’ndaki Seyitğan ve Lisâ gölleri bölgesinde endemik bitki örtüsü, sürüngen ve böcek türleri tespit çalışması yapıldı.

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Sosyolog Av. Turgut Besi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Necmettin Yılmaz, doğa fotoğrafçısı Esat Kılınç, entomoloji uzmanı Dr. Sait Taylan ve ekibi, Berçelan Yaylası’ndaki Seyitğan ve Lisâ gölleri bölgesinde endemik bitki örtüsü, sürüngen ve böcek türleri tespit çalışması yaptı.

Çalışmalar hakkında İHA muhabirine bilgi veren Av. Turgut Besi, Seyitğan ve Lisâ gölleri bölgesinde endemik bitki örtüsü, sürüngen ve böcek türleri tespit çalışması yaptıklarını belirterek, “Tespit edilen ilk fotoğraftaki tür uluslararası bilim dergisinde yayınlanarak ‘Psorodonotus Hakkari’ ismini kazanmıştır” dedi.

Hakkari-Van karayolundaki Erziki bölgesinde bin adet kınalı kekliğin doğaya salıverildiğini de söyleyen Av. Besi, “Doğaya biz CİSAD olarak her türlü katkıya hazır olduğumuzu gösterdik” diye konuştu.HALKIN SESİ2-396.jpg1-334.jpg3-269.jpg4-185.jpg

Bu haber toplam 4322 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim