• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de YKS Heyecanı Başladı
30 Haziran 2018 Cumartesi 13:01

Hakkari’de YKS Heyecanı Başladı

Bu yıl uygulanan YKS'nin ilk oturumu TYT maratonu, bütün Türkiye'de olduğu gibi Hakkari’de de heyecanla başladı.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Bu yıl ilk defa uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu, bütün Türkiye'de olduğu gibi Hakkari’de de heyecanla başladı. Hakkari’de binlerce öğrenci ilk kez YKS sınavı ile tanışacak.

Hakkari’ye bağlı ilçeler olan Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca’dan da çok sayıda öğrenci YKS sınavına girmek için Hakkari merkeze geldi. Hakkari ilçelerinden gelip de konaklama sorunu yaşayan öğrencilere ise Hakkarililer evlerini açtı.

Sınav öncesi bütün hazırlıklar tamamlandı

Türkiye geneli YKS'de 2 milyondan fazla aday yarışıyor. Sınav öncesi Hakkari’de bütün hazırlıklar tamamlandı. Sınavın yapılacağı okul önlerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Okul çevrelerinde gürültüye neden olabilecek çalışmalar durduruldu. Okullar sınava hazır hale getirildi. Sınav soruları ve optik okuyucuların kente getirilmesi için gerekli önlemler alındı.

Sınav saatleri ve soru sayısı

Adaylar, sınava girecekleri okulların önlerine saatler öncesinden geldiler. Kimi adaylar aileleriyle birlikte gelmeyi tercih ederken, kimileri ise yakın bir arkadaşı veya tek başına gelmeyi tercih etti. Saat 09.30'dan itibaren adaylar, üst aramasından geçirilerek sınav salonlarına alındılar. Adaylar, salon görevlilerinin yardımıyla sınava girecekleri sınıflara alındı. Saat 10.00'dan itibaren sınavların yapılacağı okulların kapıları kapatıldı.

Adaylar, sınav maratonu nedeniyle içeride ter dökerken, onları okul bahçelerinde bekleyen aileleri ise dua etti. Kimi aileler, sınav bitene kadar çocuklarının başarısı için dışarıda Yasin-i Şerif okudular.

TYT'de adaylara, Türkçe ve temel matematik testlerinden 40'ar; sosyal ve fen bilimlerinden ise 20'şer olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. AYT'de ise Türk dili ve edebiyatı-sosyal bilimler-1, sosyal bilimler-2, matematik ve fen bilimleri testlerinden 40'ar soru çıkacak. YDT adaylarına da 80 soru sorulacak. YKS sonuçları, 31 Temmuz'da açıklanacak.

icerik1-097.jpgicerik2-094.jpg

Bu haber toplam 4069 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim