• Hakkari2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKKARİ’DEKİ ÖĞRETMENLERE ‘ACİL DURUM’ EĞİTİMLERİ
12 Mayıs 2023 Cuma 17:01

HAKKARİ’DEKİ ÖĞRETMENLERE ‘ACİL DURUM’ EĞİTİMLERİ

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği Birimi, okullardaki tüm yönetici,öğretmen ve personellere ‘Acil Durum’ eğitimi vererek, olası bir afete karşı bilgilendiriyor.

HAKKARİ  HALKIN SESİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çalışmalarını hızlandıran Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü, olası afetlere karşı bilgilendirme çalışmalarının startını verdi. İSG Biriminden Sorumlu Şube Müdürü ve Yangın Eğitmeni Oktay Kızılkaya ile birlikte deprem bölgesinde önemli bir görev üstlenen Hakkari MEM AKUB Ekip Lideri Gökhan Erdem, bilgi ve tecrübelerini meslektaşlarına aktarıyor.
 

Hakkari Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, okullarda verilen ‘Acil Durum’ eğitimlerine katılarak, öğretmenlerle bir araya geldi. Birim Sorumlusu Şube Müdürü Oktay Kızılkaya’dan eğitimler hakkında bilgiler alan Müdür Gür, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından tüm öğretmen ve personellere verilen eğitimlerin, önemine değindi.

Acil Durum Ekipleri eğitimleri ile yönetici,öğretmen,personel ve öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçladıklarını kaydeden Müdür Gür; “İyi yetişmiş insan kaynağımızın en önemli gücünü oluşturan öğretmenlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ülkemizde yaşanan asrın afetindeki acı deprem olayının ardından, bölgeye gönderilen yardımların haricinde,kurumumuz bünyesindeki Arama Kurtarma Birliklerimiz (MEM AKUB), Valimiz Sayın İdris Akbıyık’ın talimatlarıyla çok seri bir şekilde organize olarak bölgeye intikal etmişti. Hatay,Şanlıurfa ve Adıyaman illerimizdeki başarılı arama kurtarma çalışmalarıyla gururumuz olan arama ve kurtarma ekiplerimiz, şimdi de meslektaşlarına, ‘Acil Durum’ eğitimleri vermeye başladı,”dedi.

“HERKESİN DOĞAL AFET OLAYLARINA KARŞI HAZIR OLMASI GEREKİR”

Müdür Gür, doğal afetlere karşı herkesin bilinçli olması gerektiğini vurgulayarak; “2018 yılında kurumumuz bünyesinde kurduğumuz AKUB ekibinde yer alan öğretmenlerimizin her biri, acil durumlara karşı tecrübelidirler. Uzmanlarımız, arama,kurtarma, yangın ve ilk yardım gibi konular üzerine eğitimler vererek, meslektaşlarına doğru davranış şekillerini kazandırıyorlar. Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremler, bu tür eğitimlerin önemini gözler önüne serdi.

Hayat kurtarma müdahalesi de dâhil olmak üzere yangın,ilk yardım,arama ve kurtarma teknikleri hususunda aldığımız geri dönüşler, konunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Bu afetler, sadece deprem üzerinden belirlenmemesi gerekir. Yangın,sel, çığ ve heyelan gibi afetler de meydana gelen depremler kadar etkilidir.

Hedefimiz,tüm okullarımızda ‘Acil Durum’ eğitimlerimizi tamamlayarak tüm personellerimiz ve öğrencilerimizin muhtemel acil durumlar karşısında, hazırlıklı olmalarını sağlamaktır. Bu vesileyle bu eğitimleri veren uzmanlarımıza ve eğitimlere katılım gösteren tüm eğitim ailemize teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı.1-20230512170607.jpg102-001.jpg5-271.jpg3-20230512170840.jpg

Bu haber toplam 681 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim