• Hakkari16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkarili Dağcılar Beyaz (Spi)  Dağa  tırmandı
19 Eylül 2019 Perşembe 10:55

Hakkarili Dağcılar Beyaz (Spi) Dağa tırmandı

Hakkari’de bulunan 3 bin 642 metre yükseklikteki Spi (Beyaz) Dağı’na çoğunluğu genç dağcılardan oluşan 8 kişilik ekip zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Cumartesi günü erken saatlerde Hakkari merkezinde bir araya gelen sekiz dağcı Depin noktasına inerek ağır kamp yükü çantalarını sırtlarına alarak Sümbül dağının sol yamacından tırmanışa başladılar.
 Çok dik olan parkurun birinci etabını bitiren dağcılar, parkurun ikinci etabı rahat geçirdiler.
 Fazla zorlanmayan ekip mola vermeden üçüncü ve çok dik olan parkura girdiler
Dağcılar  çok dik ve kayalık bölgeyi zorlanarak bitirdikten sonra Nasturi yaylasına vardılar. 
 Zirve yoluna hareket eden dağcı ekip Kayalardan oluşan zor bölgeyi dikkatli bir şekilde tırmanarak yaklaşık iki buçuk saat süren son etabın tırmanışını bitirerek 3642 metre olan Spi dağına ulaşmayı başardılar. 
Zirve sevincini yaşayan dağcılar zirvede bulunan deftere duygularını yazdılar.
Kamp alanına yetiştikten sonra zaman kayıp etmeden malzemelerini toplayarak çantalarına yerleştirdiler. Yaklaşık beş saat sonra aracın bulunduğu Depin noktasına varan dağcılar kent merkezine hareket ettiler.
         TDF Hakkari il temsilcisi ve CİSAD üyesi olan Naci Ertunç tırmanış ile ilgili yaptığı açıklamada Yapmış oldukları Spi Dağı faaliyeti toplam on dört saat sürdürdüğünü söyledi.
 Gençlerden oluşan bir ekip ile tırmanış yaptığım için çok mutlu olduğunu belirten Ertunç şunları aktardı. ‘’Benden sonra bölgeye hakim iyi rehberlerin olması dağcılık sporunu yapacak gençlere ihtiyaç olacaktır. Umudumuz bölgemizin tamamında güvenlik sorunların kalkmasıdır. Tırmanışta yüksek performans gösteren ekip arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Ayrıca bu faaliyette resmi onay alarak ilgili birimlerle iletişim sağlayan Gençlik ve Spor il müdürü Reşit Güldal ve personellerine teşekkür ederim.’’ dedi.
          Faaliyete katılan genç sporcular ise ilk defa dağcılık faaliyetine katıldıklarını ve çok zor bir dağa tırmandıklarını söylediler.
Faaliyetin güzel olduğunu söyleyen dağcılar yabani hayvanları doğada görmek nasip olduklarını ve bundan sonra her faaliyete katılacaklarını emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Katılacaklarını genç dağcılar CİSAD ın yapmış olduğu Spi dağı faaliyeti için çok teşekkür ederiz dediler. 
Spi dağı tırmalanışında Naci Ertunç, Emrah İhtiyatoğlu, Cahit Şahin, Süleyman Kurt, Feyyaz Tekin, Harun Aşkan, Ömer Faruk Aşkan, Ferhat Şen yer aldı.

1-068.jpg2-083.jpg3-078.jpg4-051.jpg

Bu haber toplam 531 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim