• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’yi Temsil İçin Kıyasıya Yarış
07 Ocak 2019 Pazartesi 10:56

Hakkari’yi Temsil İçin Kıyasıya Yarış

Hakkarili 90 sporcu Erzurum’da yapılacak olan kayak yarışmasında Hakkari’yi temsil etmek için yarıştı.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari’de, "Okul Sporları Alp Disiplini Kayak Yarışması" düzenlendi. 10 kategoride düzenlenen yarışmada 90 sporcu Erzurum’da yapılacak olan kayak yarışmasında Hakkari’yi temsil etmek için yarıştı.

Hakkari genelinde 90 sporcunun katıldığı 10 kategoride düzenlenen yarışmada sporcular, dereceye girebilmek için büyük çaba harcadı. Yarışma sonucunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Sporcular 10 Ocak’ta Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenecek olan Doğu Gurubu Yarışması’ndan Hakkari’yi temsil edecek.

 "Okul Sporları Alp Disiplini Kayak Yarışması" hakkında basına açıklama yapan Hakkari Kayak İl Temsilcisi Halil Kurşun, u18, u16, u14 ve u12 olmak üzere 10 kategoride sporcuların yarıştığını dile getirdi. Kurşun, “2019 faaliyet programında yer alan okullar arası ve kulüpler arası yarışmayı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 90 sporcumuz 10 kategoride burada yarıştı. Sporcular arasından büyük bir çekişme yaşandı. Dereceye giren sporcularımız Erzurum’da düzenlenecek olan yarışmada Hakkari’yi temsil edecekler.” İfadelerini kullandı.

Hakkari’deki kayak eğitimine değinen Kurşun:’’ “Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptıkları teşvik faaliyetleri var. Kayak kaymayan öğrenci kalmasın diye bütün sporcuları buraya çağırdık. Günde 120 öğrenciye kayak eğitimi veriyoruz. Burada amacımız gelecek sporcuları yetiştirmek bunun için bütün imkanlarımızı seferber ettik.’’ Şeklinde konuştu.

Yarışa katılan sporcuların hırsı ve mücadelesi gözlerden kaçmadı.

ic1-074.jpgic2-078.jpgic3-048.jpgic4-014.jpg

Bu haber toplam 973 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim