• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kızılban'dan Hakkari'ye bir müjde daha
19 Eylül 2022 Pazartesi 16:46

Kızılban'dan Hakkari'ye bir müjde daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mühendis İSG Uzmanı Koordinatör Nevzat kızılban'dan Hakkari'ye bir müjde daha

Hemşehrilerimin bir hayali daha gerçek olacak, Hakkari'mizin hemşehrilerimin hayal ettiği ve şu andaki orta yaşlı grubun 1970, 80 lerde ve çocuk iken tüm yaz ayları boyunca yüzmek için kullandığı KATRAMAS ÇAYI  Otlucadan Zap vadisine kadar ıslah projesi için Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne yapmış olduğum başvuruma olumlu müjdeli güzel haber geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne yapmış olduğum başvurumda: Hakkâri merkezden Zap vadisine akıp giden KATRAMAS ÇAYI Kentsel atıklardan dolayı ve taşkınlar nedeniyle Otlucadan Zap vadisine kadar çay yatağı zemini ve kenarları taşkın korumaya ve halkımızın güvenliği için ıslah edilmesi, çay yatağının uygun olan yerlerinde göletler ve şelaleler, çevresinin yeşil ve aile dinlenme alanları, yürüme yolları, Spor kompleksleri yapılması, iç ve dış turizme yönelik bütünlüklü ıslah edilmesi için yapmış olduğum başvuruma müthiş güzel bir cevap geldi. 

Bunu siz sevgili Hakkarili hemşehrilerimle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.


Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün  cevabı; Sayın Nevzat KIZILBAN "İlgili konudaki 30.07.2021 tarih ve 2104006920 sayı ile 29.03.2022 tarih ve 2201470402 sayılı başvurularınızda Hakkari il merkezinden geçen Katramas Çayı için dere ıslahı ile dere kenarı boyunca rekreasyon alanı yapılması talep edilmektedir. Konu incelenmiştir. Bahse konu Katramas Çayı için 2021 yılında Taşkın Koruma Planlama ihalesi yapılmış olup şu an proje çalışmaları devam etmektedir

İŞİN ACİLİYETİ dikkate alınarak 2022 YILI YATIRIM programına da dahil edilmiştir. Projelerin tamamlanmasına müteakip İNŞAAT SÜRECİNE geçilecektir. Bilgilerinize rica ederim." DSİ Genel Müdürlüğü..
HAKKARİMİZE siz sevgili hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun.

Bilince çıkartmanız gereken konuyu şu şekilde özetlenebilirim: Katramas çayının bütünlüklü olarak ıslah edilmesi yüksek maliyetli bir iştir. Hakkâri yerel yönetimin böylesi büyük bir işi kısa sürede yapacak bir yatırım bütçesi yoktur. Bunu ancak devlet bütçesi ile yaptırabileceğimiz büyük bir yatırımdır, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü hizmet alanını ilgilendirdiği için Hakkari'miz hemşehrilerim için büyük bir sorun haline gelen bu konunun çözümünü talep ettim.

Nasıl olması gerektiğini detaylı bir şekilde kurumlara proje fikri olarak sundum. Bunun kabul edilmesi için 2022 yılı yatırım programına alınması önemliydi, Hakkarimiz ve sevgili hemşehrilerimle birlikte başaracağız, kangren olmuş tüm sorunları birer birer çözüm yoluna koyacağız.

Bakanlıklar nezdinde onay bekleyen projeler var, onaylanan her projeyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. 
Bir hususu daha bilincinize sunmak istiyorum, o da şudur: Hakkarimizin sorunlarını Hakkarili hemşehrilerim nezdinde dile getirmiyor, propaganda ve ajitasyon yapmıyorum. Bazı kişiler halkıma verdiğim müjdeli haberleri siyasi haber gibi göstermeye, halkı aldatmaya çalışıyor. Bu doğru değildir, siyasetle hiçbir ilgisi yoktur. Kaldı ki sorunların propaganda ve ajitasyonunu yapmıyorum, Hakkarimizin sorunlarının nasıl çözülmesi gerektiğini ilgili sorumlu bakanlığa sunuyor ve kendilerinden çözüm talep ediyorum.

Hakkari'nin sorunlarını Hakkarili hemşehrilerime anlatmak, ajitatif davranmak ayrıdır, ben öyle bir şey yapmadım ve öyle bir şey yapmıyorum. 

Dikkat edilmesi gereken husus şudur: Hakkari'nin sorunlarını çözüm yoluna koyduktan, bakanlığın onayından geçtikten sonra siz sevgili hemşehrilerime mutluluk duyarak müjdesini veriyorum. Lütfen kötü niyetli olan ve Sosyal, Siyasal, Ekonomik rantçı kişilerin oyunlarını bilinçli bir şekilde hep birlikte bozmaya çalışalım, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Nevzat KIZILBAN
İzmir Büyükşehir Belediyesi
Mühendis İSG uzmanı koordinatör1-20220919164919.jpg3-914.jpg1-20220919164919.jpg

.

Bu haber toplam 510 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim