• Hakkari19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Memleket Partisi Hakkari'de Ak Parti'ye katıldı
12 Mayıs 2023 Cuma 16:51

Memleket Partisi Hakkari'de Ak Parti'ye katıldı

Memleket Partisi Hakkari İl Başkanı Enver Samioğlu görevinden istifa ettiğini, 14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini duyurdu.

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin yankıları sürerken, Memleket Partisi Hakkari Örgütünden sürpriz bir hamle geldi.

Parti’nin Hakkari İl Başkanı Enver Samioğlu, 3 yıl önce kurdukları Hakkari İl teşkilatının fesih edildiğini parti olarak Cumhur İttifakı'nı ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.

Samioğlu beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte  Ak Parti seçim irtibat ofisine geçti.

Samioğlu burada, Ak Parti İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar ve Hakkari Milletvekili Adayı Dr. Hikmet Yaşar ile partililer tarafından karşılandı.
Bir haftadır AK Parti yönetimi ile temasları olduğunu belirten Samioğlu gazetecilere yaptığı açıklamada Genel Başkanları Muharrem İnce'ye yapılanları kabul etmediklerini ifade etti.

Parti olarak il ve ilçe yönetimi ile birlikte AK Parti'ye katılma kararı aldıklarını kaydeden Samioğlu, ''Seçimlerde Cumhur İttifakında yer alamaya karar verdik. Partimizden bugün itibari ile istifa ettik. Memleket Partisi Hakkari İl Örgütünü fes ettik. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun.'' ifadelerini kullandı.

Törende konuşan AK Parti Hakkari İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya ise seçimden son güne yaklaşırken Memlekete Partisi İl Başkanı ve il, ilçe teşkilatı Hakkari için memleket ile ülke için doğru yolun ve doğru adresin AK Parti olduğunu söyledi.

Kaya, konuşmasının devamında şunları kaydetti. ''Muharrem İnce Beye yapılan haksızlığında bugün burada il başkanı olarak kabul etmediğimizi , şantajlarla , iftiralarla ,yalanlarla siyasetin dizayn edilmesinin haram olduğuna inanamıyorum. Sayın İnce'ye yapılan haksızlığı ret ediyoruz. Kabul etmiyoruz. Başkan Samioğlu ile parti teşkilatı AK Parti'ye katılması bu olaydan önceki haftaya dayamaktadır. Bir hafta önce bizlere katılmak istedikleri beyan ettiler. Bizler seçim çalışmalarında oluğumuz için onlarda kedi işlerini devam ettikleri için bu katılım bugün gerçekleşti. Yani katılımın bugüne katılması tamamıyla tesadüftür. Yoksa Muharrem Bey ile alakalı bir durum değil. Bizler partimize katılan Sayın Samioğlu ve partililere teşekkür ederim''Yapılan konuşmaların ardında AK Parti'ye katılan Samioğlu ve yönetimine İl Başkanı Kaya ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, tarafından rozet takıldı.1111111111111111111111.jpg2-20230512165947.jpg1-20230512165947.jpg

Bu haber toplam 616 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim