• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu şehirleri arasında Hakkari yerini aldı
24 Haziran 2020 Çarşamba 13:01

Mutlu şehirleri arasında Hakkari yerini aldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Türkiye'de şehirlerin mutluluk oranını açıklamasında Hakkari yüzde 12. Sırada yerini aldı.

Daha önce Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2019 verilerine göre Türkiye'de genç nüfus oranının en yüksek olduğu ilin Hakkâri olduğu açıklamıştı.

Önceki gün (TÜİK) Türkiye'de şehirlerin mutluluk oranını açıklamasında mutluluk düzeyi en yüksek il yüzde 77,66 ile Sinop olurken, Hakkari ise yüzde 70,58 ile 12. Sırada yerini aldı.

Güzel Doğası, havası ve misafirperverliği ile tanınan Hakkari’nin en genç nüfus oranına sahip olması ve mutluluk sıralamasında birçok ili geride bırakması ilde sevinçle karşılandı.

 Son zamanlar toplumsal olaylar ve silah sesleri ile gündeme gelen Hakkari’de  güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sayesinde huzur ve güveni yaşamaya devam ediyor.

Belediye tarafından her tarafın yeşillendirildiği, park ve bahçelerin yapıldığı Hakkari huzur şehri olma yolunda yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Hakkari’li vatandaşlar ise mutlu olmaktan gurur duyduklarını belirterek, mutluluktan dağların bile güldüğünü söylediler.

Vatandaşlar,”Hakkari’de artık huzur, barış ve kardeşlik havası esiyor. En genç ve en mutlu nüfus ve en huzurlu nüfus ve en iyi kent konumunda olan il Hakkaridir. İnşallah bu huzur ve mutluluğumuz devam eder şeklinde konuştular”  HAKKARİ HALKIN SESİ

Bu haber toplam 4160 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim