• Hakkari0 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu Derecik'te sahne aldı
20 Kasım 2019 Çarşamba 15:42

Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu Derecik'te sahne aldı

Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu, Derecik ilçesinde sahne aldı.

Hakkari Valiliği, Hakkari Belediye Başkanlığı, Derecik Kaymakamlığı, Hakkâri Üniversitesi, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Derecik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının katkılarıyla hazırlanan programa; Derecik Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Mecit Eren, DAKA Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür de katıldı. Şehit Gaffar Okkan Ortaokulunda düzenlenen konsere öğretmen, veli ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Erbane topluluğunun sahne almasının ardından Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu dengbéjleri doyumsuz bir dinleti sundular.

 

Burada konuşan Derecik Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Reng-i Hakkâri Sanat Topluluğuna teşekkür ederek, “Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz İdris Akbıyık'a, Vali Yardımcımız Aziz Gölbaşı'na ve DAKA Hakkari Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür'e, Hakkari tanıtımına yönelik önemli katkılarda bulunan Reng-i Hakkari'ye de teşekkür ederim" dedi.

 

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu üyeleri ise, Derecik'te program yapmaktan büyük bir onur duyduklarını belirttiler.

 

Derecik Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Reng-i Hakkari Sanat Topluluğuna plaket vermesiyle program sona erdi.İHA

Bu haber toplam 2907 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim