• Hakkari7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜMBÜL ENGELLİLER SESİZ SEDASIZ LİGE BAŞLADI
19 Ekim 2018 Cuma 18:32

SÜMBÜL ENGELLİLER SESİZ SEDASIZ LİGE BAŞLADI

Sümbül Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı lige başladı.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

  Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Bünyesinde faaliyet gösteren Sümbül Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ve Masa Tenisi Ekibi geçtiğimiz hafta Ak Parti İl Başkanlığının  takım sporcuları  ve teknik ekip  onuruna verdiği kahvaltıda bir araya geldi.

  Kulüp Başkanı İlhan Ertuş Hakkari’de 18 yıldır çeşitli engelli sporu branşında sayısız başarıya imza attıklarını özellikle son iki yıldır Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının kendi gurubunda ilk ikinci sıraya yerleşerek Ülke sıralamasında ilk sekizde Hakkari’yi en iyi şekilde temsil ettiğini ifade eden başkan Ertuş Masa Tenisi branşında da yine son iki yıldır Masa Tenis Ekibinin Türkiye Üçüncülüğünde yerini koruduğunu belirtti.

 Başkan Ertuş amaçlarının  dünyanın en pahalı ekipmanıyla icra edilen bu spor branşlarıyla öncellikli olarak dezavantajlı engellilerin rehabilite  edildiğini, engelli bireylerin evlerinden çıkarılarak sporla tanıştırılma sürecinin son derece meşakkatli   olduğunu buna rağmen il bazında ligler de mücadele eden diğer kulüp takımlarının bazı kesimlerce daha çok ön plana çıkarılmaya çalışıldığını ancak kulübümüzün başarılarının görmezden gelindiğini ifade etti. Bu olumsuz havanın engelli sporcuların moral ve motivasyonunu düşürdüğünü bu konuda bu çalışmaların il genelinde kişi ve kurumların daha çok destek vermesi gerektiğini ekledi.

  Bu hafta Diyarbakır’da Diyarbakır Tekerlekli Sandalye Basketbol takımıyla karşı karşıya gelecek olan Basketbol takımı bu yıl 2. Lige çıkmayı hedefliyor. 

ser2-005.jpg

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim