• Hakkari13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tebrikler ASRİAD…
19 Nisan 2021 Pazartesi 09:19

Tebrikler ASRİAD…

İhtiyaç sahiplerine yardım etmek dinimizin bir gereğidir. Hatta Peygamber Efendimizin bir sözü var; “Komşusu aç iken kendisi tok olan bizden değildir” diye…

Bu güne kadar yapılan yardımların çoğu reklam ve gösteriş niteliğinde kameralara yansıdı. Oysa alan elin veren eli görmediği şekilde olmalıdır diye düşünüyorum.

İlimizde henüz kurulan Asrın İşadamları Derneği bir ilke imza atarak yine takdir topladı. ASRİAD Başkanı Nazmi Demir, önceki gün beni arayarak gerçekleştirecekleri Ramazan yardımıyla ilgili bilgi verdi.

Demir, “İlimiz genelinde 350 aile için 55 adet küçükbaş hayvan kestirerek her aileye 5 kilo et desteğinde bulunacağız. Yardım turumuza Çukurca ilçesinden başlıyoruz. Burada 8 baş koyun kesimi yapılarak 44 ailemize beşer kilo olacak şekilde adak eti dağıtacağız. Her hafta farklı bir ilçemize bu tür yardımlarımız devam edecektir” dedi.

Ve ertesi gün onların Çukurca turuna bir muhabirimizle eşlik ettik. Yardım alan hiçbir aile görüntülenmedi, resimlenmedi. Hiç kimsenin gururuyla oynanmadı. Öylesine gizli ve saygın bir dağıtım yapıldı ki “Yardım böyle yapılır” dedirtti.

Et en çok tüketilen gıdadır. Pahalı olduğu için herkes alamıyor. Her aileye 5 kilo et en anlamlı ve güzel yardımdır. ASRİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Demir ve yönetim üyeleri kendi elleriyle bizzat yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar. Kimlere teslim edildiği ve kimlerin faydalandığını onlar ve Allah biliyor. 

ASRİAD beni umutlandırdı. Müthiş bir disiplin ve çalışma azmi var. İnanıyorum ki, Hakkari ve halkının kaderini etkileyecek çalışma ve projelere hayat verecekler.

Nitekim, inancından kaynaklanan büyük bir sorumluluk anlayışı ile iş hayatında var olmak, örgütlü bir yapı oluşturmak ve sorumluluğunun gereğini hakkıyla yerine getirmek düşüncesinde olan insanların teşebbüsüyle kurulmuş bir dernektir.

Nazmi Demir ve arkadaşları ASRİAD’ın olabildiğince nitelikli, derinlikli ve kapsamlı işler yapma azminin adresi olduğunu bizlere kanıtladı. Yardım dediğin böyle yapılır. 

 
 
Bu haber toplam 723 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim