• Hakkari2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akbıyık, Hakkari tarihinin en yüksek yatırımlarını aldı
27 Kasım 2021 Cumartesi 16:00

Vali Akbıyık, Hakkari tarihinin en yüksek yatırımlarını aldı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, kentte her alanda büyük yatırım ve hizmet olduğunu belirterek, “Hakkari cumhuriyet tarihinin en yüksek yatırımlarını son yıllarda aldı” dedi.

İl merkezi başta olmak üzere, ilçe, belde, köy, mezralarda ziyaretlerini sürdüren ve buralarda yapılan hizmetleri yerinde denetleyen Vali İdris Akbıyık, 2800 rakımlı Mergabütan Kayak Merkezi’nde yapımında sona gelinen 5 yıldız ayarında 120 yataklı otel ve sporcu konaklama merkezi binasında incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.

2800 rakımda yapılan hizmetler hakkında açıklamada bulunan Vali Akbıyık, Her alanda büyük yatırım ve hizmet var. Hakkari Cumhuriyet tarihinin en yüksek yatırımlarını son yıllarda aldığını söyledi.

Vali Akbıyık,”Hakkari’ye pozitif ayrımcılık tanıyan sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bize destek veren hiçbir zaman desteklerine esirgemeyen tüm bakanlarımıza burada şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 -3 bin metrede kafe projemiz var
  Vali Akbıyık, 3 bin metrede kafe projeleri olduğunu belirterek,” Hakkari artık kış sporlarında önemli bir odak olacak ve bölgenin ülkemizin en doğusunda bir cazibe merkezi haline gelecek. Burada öncelikle pistimiz 3 yıl önce 1200-1500 metre civarında idi. Bu sene 6 bin metreye çıkardık. Ayrıca teleferiğimiz geçen yıl bitti.  Yeni projelerimiz var. 50 odalı, 126 yataklı otelimiz bitme aşamasında.

Önümüzdeki yılbaşına yetiştirmeye çalışıyoruz. Burada yeni pistlerimizin yapılmasıyla birlikte otelimizle de artık birçok müsabaka da burada yapılabilecek. Bunun haricinde bu sene yetiştiremediğimiz iki projemiz daha var. Birisi kayak severler için kapalı yürüme bandı. Diğeri de 3 bin metrede bir kafe projemiz var. Bunlar Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. İnşallah önümüzdeki yılda bunu da yapacağız”

 -Hakkari eğlence ve kültürel faaliyetlerin merkezi olacak
  Hakkari’nin  eğlence ve kültürel faaliyetlerin merkezi olacağını ifade eden Vali Akbıyık,” Her kışı burada kayak festivali yapıyoruz. Oda özelikle Hakkarimizin tanınmasında kış sporların anlamında yabancı yerli turistlerin gelmesinde önemli bir iletken. Çok fazla duyurmamamıza rağmen geçen yıl 10 bine yakın vatandaşımız kar festivali için geldiler. İnşallah bu senede daha geniş katılımlı çok etkinliklerde yapacağız.

Tabi Hakkari’nin potansiyeli çok fazla sadece burası değil İkiyaka dağları, Sat Gölleri biliyorsunuz arada da bir festival yaptık. 3 bin 400 rakımda yani artık Hakkari sporun, festivallerin, eğlencelerin kültürel faaliyetlerin merkezi olacak. Çukurca ilçesinde doğa sporları ve foto safari festivalimizi yaptık. İnşallah İkiyaka dağlarında  “heliski” için yine kayak için çok güzel potansiyellerimiz var.  Bunları da inşallah Hakkarimize ülkemize kazandıracağız. Oralarda uzun vadeli çalışmalarımız da var bununla ilgili”

- Hakkari Cumhuriyet tarihinin en yüksek yatırımlarını aldı
  Hakkari’nin Cumhuriyet tarihinin en yüksek yatırımlarını son yıllarda aldığını belirten Vali Akbıyık,” Her alanda büyük yatırım ve hizmet var. Hakkari Cumhuriyet tarihinin en yüksek yatırımlarını son yıllarda aldı. Milli eğitimden gençlik spora kadar, sağlıktan altyapıya, sanayiye kadar, doğalgazımız geldi. Organize sanayiyi kuruyoruz. Belediye hizmetlerimiz çok iyi durumda. Milli eğitimde 3 yılda 39 tane okul yaptık.

Hakkari ve Yüksekova’da toplu konutları, öğretmen evleri tabi burada sayamayacağımız kadar yüzlerce hizmet projesi bitirildi. Özelikle gençlik spor alanında Cumhuriyet tarihinde yapılanların hemen hemen toplamına denk bir yatırım son iki yılda Hakkari’de yapıldı.

Beldelerimizde dahi 3-4 proje bitirildi. Gençlik merkezleri, yüzme havuzları, futbol sahaları, mini futbol sahaları, halı sahalar. Ayrıca bildiğiniz gibi üniversitemizin ikinci etabı devam ediyor. Onlara dönük bin 200 kişilik yurt binamızın inşaatı devam ediyor. 

Yine Yüksekova’da devam edecek. Tabi bu bütün saydıklarımızın bu hizmetleri Hakkari’de yapılmasına pozitif ayrımcılık tanıyan sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bize destek veren hiçbir zaman desteklerine esirgemeyen tüm bakanlarımıza burada şükranlarımızı sunuyoruz. Hakkari halkının hizmetlerin en güzeline layık olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.iha2-026.jpeg

Bu haber toplam 744 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim