• Hakkari0 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akbıyık'tan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı
19 Eylül 2022 Pazartesi 16:45

Vali Akbıyık'tan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık,19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Akbıyık  mesajında," Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’e ‘’Gazilik’’ unvanı ile ‘’Mareşal’’ Rütbesinin verilişinin 101. Yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin gururu içindeyiz.

Aziz Milletimize Anadolu kapılarını açan, üç kıta yedi iklimde hâkimiyet kurduran, Çanakkale’de ve İstiklal Savaşında tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip çıkmasını sağlayan ruh, kadim gaza anlayışıdır. Bu anlayışın verdiği motivasyonla; Şehitlik nasıl ki her vatan sevdalısının hasretiyse, gazilik de vatan için gidilen savaştan fedakârlıkların en büyüğünü ortaya koyarak bu özverinin nişanını bedeninde onurla taşıyanların payesidir.

Bugün yaşadığımız topraklar üzerinde huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabiliyorsak, vatanımızın her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa, bunda aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin payı büyüktür.

Gazilerimiz; Şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, milletimizin bağımsız olma şuurunu diri tutan efsaneleri ve vatanseverliğimizin ölümsüz destanlarıdır. Devlet ve millet olarak en büyük sorumluluğumuz; Cesaretlerini her daim örnek aldığımız gazilerimize saygın kişiliklerine uygun hayat şartları sunmaktır.

Bizler; Gazilerimizden ve Şehitlerimizden aldığımız manevi güçle, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla fırsat vermeyecek ve bu uğurda bütün inanç ve kararlılığımızla Vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyor, Tüm Gazilerimizin; 19 Eyül Gaziler Günü’nü kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.   

Bu haber toplam 517 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim