• Hakkari6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akbıyık'tan Regaip Kandili mesajı
18 Şubat 2021 Perşembe 14:04

Vali Akbıyık'tan Regaip Kandili mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkanı Vekili İdris Akbıyık, Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 Vali Akbıyık mesajında," Regaib Kandili, mübarek ‘Üç Aylar’ın manevi sofrasına ve bereket iklimine açılan bir kapıdır. Allah’ın rahmetinin üzerimize manevi bir sağanak gibi yağdığı, mağfiretinin, lütuf ve kereminin bizleri kuşattığı, Mübarek Üç Ayların manevi ikliminin ilk esintisi Regaib Kandilini idrak ediyoruz.

Kandiller, toplum hayatımızda müstesna yeri ve önemi olan, bizleri birbirimize yaklaştıran, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı çoğaltan ve inşallah hayatlarımıza feyz, lütuf ve inayet kazandıran özel gecelerdir.

Üç aylara girdiğimiz bu günlerde manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

 Müslümanlar için tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaip Kandilinde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya, ihtiyacımız daha da artmaktadır.

Bu mübarek zamanı fırsat bilerek, Yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin Regaip Kandilini ve Üç Aylarını tebrik eder, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını diliyorum" dedi. HAKKARİ HALKIN SESİ

Bu haber toplam 2143 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim