• Hakkari17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatandaşların Sevgisini Kazanan Gıyas
23 Nisan 2019 Salı 12:39

Vatandaşların Sevgisini Kazanan Gıyas

Hakkari merkeze bağlı Katramas Mahallesinde ikamet eden ve doğuştan zihinsel engelli olan 40 yaşındaki Gıyassettin Erip, ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor.

HABER: EMRAH KESKİN- HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari’de  merkezde yaşayan  zihinsel engelli ayakkabı boyacısı  40  yaşındaki Gıyasettin Erip , azmiyle örnek oluyor.  Bulvar Caddesi Yeni Belediye Dükkanları kaldırım noktasında   tezgah açarak ayakkabı boyayan Erip, vatandaşlarının ilgi odağı  haline geldi. Yaklaşık 4 yıldır ayakkabı boyayarak geçimini sağladığı öğrenilen Gıyasettin Erip, kazandığı para ile kendisinin ve eşinin ev ihtiyaçlarını azda olsa karşılamaya çalışıyor. Sabah 9’dan akşam 6’ya kadar ayakkabı boyayan  Erip, kimseye muhtaç olmadan ekmeğinin peşinde koşmaya devam ediyor.

Vatandaşlar ise  memnun olduklarını belirterek, “Geçimini kimseye muhtaç olmadan ayakkabı boyacılığı yaparak sağlamaya çalışıyor. Çok dürüst bir insan, kaliteli ve hilesiz bir şekilde işine bağlı. Hem müşterilerinin, hem de  halkın sevgisini kazandı. İşten eve, evden işe, tek amacı kazandığı para ile kendi ihtiyaçlarını sağlamak. İfadelerini kullandı.

Her zaman şükrettiğinin altını çizen Erip , "Yaptığım işle gurur duyuyorum. Arkadaşlar beni örnek alıyor. İnsanlar benim çalışmamı görünce tebrik ediyorlar. Bana gösterilen bu sevgi karşısında seviniyorum. Kendim aldığım %50 oranındaki rapor  doğuştan zihinsel bir durumla karşı karşı  olduğunu hamdolsun, beterin beteri de var. Allah'ın takdiridir, elden bir şey gelmiyor" dedi.

Yaz, kış demeden hayat mücadelesi veren Gıyassetin Erip ’in Cuma günler de Merzan mahallesi ve Şehir Merkezindeki  H. Sait Camisi’nde vatandaşların ve  esnafın ayakkabılarını boyadığı bildirildi.

2-026.jpg3-023.jpg4-011.jpg5-006.jpg

Bu haber toplam 3086 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim