• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vedaş ekibi çığ ve kurt tehlikesi atlattı
03 Şubat 2023 Cuma 11:17

Vedaş ekibi çığ ve kurt tehlikesi atlattı

Hakkari’de arıza onarım çalışması yürüten Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) arıza ekibi zaman zaman çığ ve kurt tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

Hakkari il genelinde çetin kış şartlarına meydana okuyan Vedaş arıza ekibi inen çığı cep telefonları ile görüntüledi. Yüksek kesimlerde zaman zaman kurt sürüsüyle de karşılayan Vedaş ekibi  geceli gündüzlü olarak çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Hakkari’de etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle enerji arzında yaşanan aksaklıkları, özverili ve gayretli çalışmalarıyla onaran Vedaş arıza ekibi zorlu doğa koşullarına adete meydan okuyor.

Özellikle kırsal bölgelerde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan ve kar araçlarının da kullanılamadığı yollarda yaya olarak ilerleyen VEDAŞ ekipleri, karlı yamaçları aşarak arıza mahalline ulaşıyor.

Vatandaşların elektriksiz kalmaması için insanüstü emek harcayan ekipler, arıza mahalline ulaştıktan sonra gerekli onarımları gerçekleştirerek enerjisiz bölgelere yeniden enerji vermek için büyük çaba harcıyor.

Yaptıkları geceli gündüzlü çalışmaları cep telefonu ile görüntülenen Vedaş ekibi, bir taraftan çığ tehlikesi diğer taraftan ise kurt tehlikesi ile karşı karşıya gelebiliyor. Göz güzü görmediği fırtınalı havada yüksek rakıma çıkan ekipler canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

Tüm teknik ekibi ile sahada olan Vedaş ekibi vatandaşın elektriksiz kalmaması için olağanüstü bir çaba harcıyor. 

Bu haber toplam 546 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim