• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüksekova'da Uçurtma Şenliği
07 Temmuz 2017 Cuma 16:45

Yüksekova'da Uçurtma Şenliği

Yüksekova ilçesine bağlı Akalın köyünde özel bir rehabilitasyon merkezi tarafından uçurtma şenliği düzenlendi.

 Yüksekova'da Özel Ak Umut Yolu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ilçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Akalın köyünde düzenlediği uçurtma şenliğinde, engelli öğrenciler doyasıya eğlendiler.

Rengârenk uçurtmalarla gökyüzünü süsleyen engelli çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı.

Rehabilitasyon merkezi öğretmenlerinden Şahabettin Yalçın,” Her yıl düzenli olarak düzenliğimiz uçurtma etkinliğimiz bu 3'ü gerçekleştirdik. Engelli öğrencilerimiz diğer okulların yaptığı etkinlikleri görünce üzüldüklerini gördük. Bizde okul olarak kendi etkinliklerimizi düzenlemeye başladık. Uçurtma şenliğimizi her sene düzenli bir hale getirerek gerçekleştiriyoruz. Grup çalışması olduğu için yılda 2 defa yapıyoruz. Burada öğretmenlerimiz engelli öğrencilerimize yardımcı oluyorlar uçurtma uçurma konusunda, nasıl uçurulur, denge nasıl sağlanılır konusunda yardımcı oluyorlar” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerden Mehmet Sami Özkan ise,” Çocuklarımıza engelsiz bir hayat sunabilmek için bu şekilde etkinliklerimiz oluyor. Hep beraber engelli çocuklarımızın engellerini kaldırabilmek için herkesin kendi tarafından bir şeyler yapması gerekir. Bu çocuklarımız özel insanlar bu gün her sene olduğu gibi bu sene de onlarla beraber uçurtma etkinliği düzenledik, hepsi çok mutlu  ve güzel bir gün geçirdiler” ifadelerini kullandı.

Akalın Köyü'nde düzenlenen şenliğe Rehabilitasyon öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Bu haber toplam 741 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim