• Hakkari13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Unutulmadı
08 Ocak 2021 Cuma 13:13

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Unutulmadı

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek günlerini kutladı.

Hakkari Üniversitesi kafeteryasında düzenlenen programa Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Ersalı, Hakkari Üniversitesi Cölemerik Yüksekokulu Müdürü Hikmet Yaşar, Yapı İşleri Birim Başkanı Yılmaz Demir, Hakkari Üniversitesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü ve basın mensupları katıldı.

Programda basın mensupları ile sohbet eden Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş: “Güçlü kalemleri Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. İşletmelerin en büyük sermayesi ve en büyük varlığı kuşkusuz çalışan insan kaynağıdır. Bu vesile  ile  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. 

Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş, rektörlük serüvenini nasıl başladığını anlattı ve görev süresi boyunca yaptığı çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

 2016 yılında devr aldığı rektörlük görevinin birinci dönemimin bittiğini belirten Rektör Pakiş, üniversitenin birinci ve ikinci etaplarının yapımında son viraja girdiklerini söyledi ve ‘Görev sürem boyunca doyasıya çalıştım ve kendi dalımda yükselebilecek en üst mevkiye geldim’ şeklinde konuştu. 

Zeynelbey Yerleşkesinin birinci etabının bittiğini ikinci etabının ise bitme noktasına geldiği bilgisini paylaşan Rektör Pakiş,  Yüksekova ilçesine Yüksekokulu taşıdıklarını ve buradaki yatırımların önemli oranda mesafe kat ettiklerini söyledi 
Kadrosunun Hakkari Üniversitesinde olduğunu ifade eden Rektör Pakiş, yeni dönemde görev verilip verilmemesine bakılmaksızın Hakkari’ye hizmet etmek istediğini kaydetti. 
Yarıda kalan çalışmaları tamamlamak için yeniden rektör adayı olduğunu söyleyen Pakiş, Hakkari ve Yüksekova’da yapacak çok işi olduğunu belirtti. 
Üniversite sınavlarının bundan sonra Yüksekova ilçesinde yapılacağını müjdesini veren Rektör Pakiş, öğrencilerin yurt sorununu çözmek için bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduğunu ifade etti. 
Program basın mensuplarının üniversite ile ilgili merak ettiği konular ile ilgili soru cevap bölümü ile son buldu.
Rektör Pakiş gazetecilere değişik hediyeler verip günlerini kutladıktan sonra meydan medresesi önünde gazetecilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Metin KESKİN /Halkın Sesi Gazetesi4-277.jpg4-278.jpg1-707.jpg2-691.jpg1-708.jpg

i

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim