• Hakkari6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
7 nüfuslu ailenin evi yangında kül oldu
02 Mart 2021 Salı 08:53

7 nüfuslu ailenin evi yangında kül oldu

Hakkari’nin Bağışlı köyünde tek katlı Yıldırım ailesinin evinde çıkan yangında aile fertleri canlarını zor kurtarırken ev ise kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, yangın Hakkari merkez Bağışlı köyü Tonton Mahallesinde meydana geldi. Emekli güvenlik köy korucusu 7 nüfuslu Aydın Yıldırım’ın tek katlı toprak evinde soba bacasından dolayı yangın çıktı.

Evin alevler içinde olduğunu gören aile fertleri pencereden kaçarak canlarını kurtarırken, bir aile ferdi ise baygınlık geçirdi.

Bağışlı köyü sakinleri el birliği yaparak yangına müdahale ettiler. Alevlerin rüzgarın etkisiyle büyümesi üzerine Hakkari’den yardım talebinde bulunuldu. Hakkari Belediyesi İtfaiye ekibi ve AFAD İl Müdürlüğü arama ve kurtarma ekibi hemen harekette geçti.

Ekiplerin uzun uğraşları sonucu yangın kontrol altına alınırken, küçük yaştaki çocukların çoğunlukta bulunduğu 7  nüfuslu Yıldırım ailesinin eve kullanılamaz hale geldi.
  Yakınlarının yanına yerleşen Yıldırım ailesi, evlerinin yeniden yapılması için yetkililer ve hayırsever vatandaşların yardım elini bekliyor.

  Aile reisi emekli güvenlik köy kurucusu Aydın Yıldırım ise,”Eşim odun sobasını yakıyordu. Bende hayvanlara bakmaya gittim. Döndüğümde her yeri alevler içinde kalmıştı. Hemen çocukları kurtardık. Hanım baygınlık geçirdi. Tüm köy haklı yardımımıza koştu.

Bir türlü yangını söndüremedik. İtfaiye ve AFAD ekibi geldi. Alevler söndürdü. Ancak evimiz tamamen kullanılamaz hale geldi. Emekli güvenlik korucusu maaşı ile 7 nüfusa bakıyorum. Soğuk kış günlerinde evsiz kaldık. Komşularımızın yanına yerleştik. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan evimizin yeniden yapılması için bize yardımcı olması ricasında bulunuyoruz” dedi. İHA2-771.jpg1-811.jpg3-516.jpg4-309.jpg

Bu haber toplam 1772 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim