• Hakkari17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AFAD gönüllerine tanıtım eğitimi verdi
02 Mart 2021 Salı 18:47

AFAD gönüllerine tanıtım eğitimi verdi

İçişleri Bakanlığı-AFAD Başkanlığının 2021 yılını Afet Eğitim Yılı olarak ilan etmesi ile beraber il merkezimizde ikamet eden AFAD Gönüllülerine Temel Afet Bilinci ve Arama-kurtarma araç ve ekipman tanıtım eğitimleri verildi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen eğitime AFAD Müdürü Resul Karadeniz ve çok sayıda AFAD gönüllüsü katıldı.

Burada gönüllülere eğitim veren AFAD Gönüllü Koordinatörü İlhan Akbaş, Toplumun Afetlere daha direçli olması açısından Afet öncesi, sırası ve sonrası doğru davranış şekilleri ve Aile Afet ve Acil Durum planlarının yapılmasının önemi üzerinde durdu.

Akbaş," Teorik Eğitim den sonra gençlik merkezi spor salonunda AFAD Gönüllülerimize, Arama ve Kurtarmada kullanılan araç ve ekipman tanıttık. Son bir ilimizin Afad Gönüllü sayısında önemli bir artışın yaşandığını, bunun bizlerde büyük memnuniyet yarattığını özellikle belirtmek istiyoruz.

Bunda da değerli basın mensuplarının payı gözardı edilemez, zira tüm faaliyetlerimizi topluma ulaştırmak suretiyle AFAD Gönüllülüğünü  teşvik ve özendirmektedirler.

Bu çalışmalar vesilesiyle tüm toplumumuzu e-Devlet üzerinden AFAD Gönüllülük başvurusu yapmaya davet ediyoruz" dedi. İHA1-813.jpg2-773.jpg3-518.jpg

Bu haber toplam 1860 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim