• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Afet Eğitim Yılı'nda İlk Eğitim Öğretmenlere
25 Ocak 2021 Pazartesi 18:07

Afet Eğitim Yılı'nda İlk Eğitim Öğretmenlere

Türkiye'de, 2021 Yılının "Afet Eğitim Yılı" ilan edilmesiyle birlikte, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yarıyıl tatilinde Hakkari'de kalan öğretmenlerine ilk yardım eğitimi veriyor.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki ilk yardım eğitim merkezini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, ülkemizde bu yıl,  "Afet Eğitim Yılı" olarak ilan edildi. Sayın Valimizin talimatlarıyla her kurum, eğitimler ve uygulamalarla afetlere karşı tedbirler alması gerekiyor dedi.

Müdür Gür,"Biz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Öncellikle yarıyıl tatilinde ilimizde kalan öğretmenlerimizden başlayarak ilkyardım eğitimleri düzenledik.Kurum olarak her zaman, ilkyardım eğitimini alan ve çocukların güvenliği ile ilgilenecek öğretmenlerimizi okullarımızda bulundurmaya özen gösteriyoruz.

Burada bizim önemsediğimiz nokta şu; il içinde acil bir durumda ambulansın ulaşım süresi yaklaşık 5 buçuk dakika; ancak bu ilk 5 buçuk dakikada etrafta ilk yardımı bilen kişilerin ilk müdahaleyi yapmasını istiyoruz. Çünkü beynin oksijensiz kalmasında saniyeler ve dakikalar önemli.

Bunun için ilk yardım eğitimini önemsiyoruz. Sağlık Müdürlüğü ile birlikte eğitimlerimize devam edeceğiz. İstediğimiz şu, olay mahallinde acil bir durum oluştuğunda ilk yardımı bilen kişilerin doğru müdahale etmesi ve doğru yönlendirerek, ambulans gelene kadar da doğru bir şekilde uygulama yapması.

Hayatta bir lazım olur, tam lazım olur, diyoruz. Okuldaki öğrencilerimizin can sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu ve eğitimlerin büyük önem arz ediyor.

Dünyanın en değerli varlığı çocuklarımız, bize emanetler. Bize emanet edilen çocuklarımızın güvenlikleri de öncelikli gelen, önem verdiğimiz hususlardan bir tanesi.

Bu konuda okul yöneticileri ve öğretmenlerimizi mümkün olduğu kadar bilgilendirmek ve özellikle onların ilk yardım becerilerini arttırmak istiyoruz.

Bu eğitim sonucunda tüm öğretmenlerimiz, Müdürlüğümüzün ilkyardım eğitmenleri ve il sağlık müdürlüğünün eğitmenleriyle beraber verilen seminerler ve eğitimler neticesinde ilk yardım kursunu almış olacaklar.

İnşallah ihtiyaç olmaz; ama ihtiyaç olduğu anda da orada ilk yardım eğitimi almış birisinin bulunması, kaza ve ya başka bir durum yaşayanların canını kurtaracaktır. Dolayısıyla bu çalışmalardan dolayı Kurumumuzun İlkyardım Merkezi bünyesinde çalışan İlyardım eğitmenlerimize ve bize destek veren Sağlık Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki ilkyardım eğitimine katılan kursiyer Arif Tatlı ise,  Eğitimde bir olay anında ilk yardım konusunda yapabileceğimiz şeyleri öğrendik.

Sadece teori olarak değil, uygulamalı olarak bunları gördük ve çok yoğun bir eğitimdi. İlkyardım maketleri üzerinde birçok konuda uygulamalar yaptık.Eğitimleri faydalı buluyorum, herkesin bu eğitimleri alması lazım dedi.iha1-750.jpg2-728.jpg3-484.jpg

Bu haber toplam 501 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim