• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anıtkabir'de 10 Kasım töreni
10 Kasım 2020 Salı 16:40

Anıtkabir'de 10 Kasım töreni

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, milletvekilleri ile bakanlar Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. yıl dönümünde Anıtkabir'de düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anıtkabir Anı Defteri'ni imzaladı. Erdoğan, "Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak gelecek kuşaklara daha müreffeh, güçlü, itibarlı bir ülke bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye yazdı.1-003.jpeg..

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'de tören düzenlendi

Törene AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milletvekilleri, bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, yüksek yargı üyeleri ve askeri personel katıldı.

Devlet erkanı Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.3-001.jpeg

 

Erdoğan, deftere şunları yazdı:

1-613.jpg

"82. sene-i devriyesinde İstiklal harbimizin Baş Komutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz. Milletimizin varlık yokluk mücadelesini zaferle taçlandıran, bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları milletimizce hayırla yad edilecektir. Şehitlerimizin fedakarlıkları üzerine kurulan Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak gelecek kuşaklara daha müreffeh, güçlü, itibarlı bir ülke bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun."

.

 

Bu haber toplam 4377 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim