• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başı Boş Gezen İnekler Tepkiye Neden Oldu
26 Temmuz 2017 Çarşamba 12:29

Başı Boş Gezen İnekler Tepkiye Neden Oldu

Hakkari'de başı boş gezen inekler tepkiye neden oldu.

SERDAR SEVİ/Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde başı boş gezen inekler vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar büyük baş hayvanların sokaklara salınmasına tepki gösterdi.

 

Hakkari'de sık sık rastlanan ve esnaf tarafından bırakılan çöplerden beslenen ineklere belediyenin çözüm bulmamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Yıllardan beri ineklerin şehirde başıboş dolaştığını ancak belediyenin bu soruna bir çözüm bulmadığını belirten vatandaşlar, yaşanan manzaranın şehircilik açısından güzel bir görünüm olmadığını söyledi.

 

Şehir merkezinde ahır bulunmasının ve büyük baş hayvan beslenmesinin yasak olduğunu kaydeden vatandaşlar, '' şehrimizde yıllardan beri büyük baş hayvan yetiştirilmesine müsaade edilmiş olabilir  ama bu hayvanların sokaklara salınması doğru değildir. Sokaklara salınan inekler çöplerin biriktirildiği noktalarda çöplerden besleniyorlar. Etrafa dağıttıkları çöplerin yaydığı koku ve çevre kirliliğinin yanı sıra bu ineklerden elde edilen süt ve süt ürünleri de sağlıklı değildir. O yüzden inek sahiplerinin sağlığı da tehlikededir.'' şeklinde konuştular.

 

Öte yandan başı boş sokaklarda gezen büyük baş hayvanlar küçük çocuklarda korkuya sebep olduğu gibi zaman zaman trafik akışını da olumsuz etkilemektedir.

 

Bu haber toplam 886 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim