• Hakkari21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Belediye Doğa Katliamına Seyirci Kaldı
04 Haziran 2017 Pazar 16:56

Belediye Doğa Katliamına Seyirci Kaldı

Hakkari’de doğal güzelliğinin yanı sıra kuşların barınma alanı olan Sülük Gölü yok edilirken, Hakkari Belediyesi yaptığı çalışma ile katliama adeta seyirci kaldı.

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar-  Hakkari’de bir çok değişik kuş türü ve balığa ev sahipliği yapmasının yanı sıra ilin sayılı doğal güzellikleri arasında yer alan Sülük Gölü, kentte başlayan inşaat sezonu ile birlikte yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bırakldı. Mahalle sakinlerinin yanı sıra şehirde bulunan herkesin uğrak dinlenme alanlarından biri olan göl, devam eden inşaat sezonu ile beraber dökülen harfiyatlar sonucu yok olmanın eşiğine getirildi.

Geçmiş yıllarda duyarlı doğasever bir grup lise öğrencisi tarafından projeler hazırlanıp göl doğal bir set alanı olarak koruma altına alınmak istenmişsede, yapılan projenin red edilmesi sonucu göl, sazlıklarla kaplanıp, geçen zamanla dökülen harfiyatlar sonucu büyük bir kısmı sadece balçıktan ibaret kaldı.

Yaklaşık bir hafta önce dökülen harfiyatlar ve göl de meyadana gelen çevre kirliği yerel basın ve sosyal medya hesaplarına yansırken, Hakkari Belediyesinin duruma sessiz kalmadığı ve göl ile ilgili çalışma başlattığı bilgileri alındı.

Gölün çehresinin değişip yeni bir görünüme kavuştuğu umuduyla tekrar haber yapmak isteyen ildeki bir kaç yerel basın mensubu, Sülük Gölünün bulunduğu aşağı merzan mahallesine vardıklarında traji komik bir görüntüyle karşılaştı.

Hakkari Belediyesinin, göl kenarına daha önce dökülen harfiyatları olduğu bıraktığı ve gölün kıyısına kurduğu üç adet oturma bankı ile yüzeysel bir çalışma yapmakla beraber duruma sadece seyirci kaldığı gözlendi.

Harfiyatların olduğu gibi bırakılması ve alana sadece bank bırakılması ise mahalle sakinlerinin yanı sıra Yukarı Merzan Mahallesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilerin tepkisine de neden oldu.

Çoğu zaman hafta sonu tatillerini geçirmek için oturup dinledikleri göl kıyısının bu denli kirletilip yok edilme tehlikesi ile karşı karşıya bırakılması tepki çekerken, Hakkari Belediyesinin yaptığı trajı komik çalışmaya sessiz kalmayan öğrenciler, duruma biran önce köklü bir çözüm bulunmasını istediklerini kaydetti.

Yerel basın ile beraber sosyal medya hesaplarınada yansımasına rağmen kent belediyesinin yaptığı ve adeta yapılan doğa katliamını destekler nitelikte olup seyirci kaldığını gösteren çalışmanın dışında farklı ve köklü bir çözümün olup olmayacağı şimdilik kafalarda soru işareti olarak kalırken, göl yüzeyinin günden güne yok oluyor olması ise herhangi bir kurumun ilgisini çekmişe benzemiyor.

02.jpg03.jpg

 

Bu haber toplam 734 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim