• Hakkari21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Biçer Mahallesinden Geçen Kanal Çöp Yığınına Döndü
24 Ağustos 2017 Perşembe 21:14

Biçer Mahallesinden Geçen Kanal Çöp Yığınına Döndü

Hakkari'nin Biçer Mahallesinden geçen ufak dere çöp yığınına döndü. Çöpten yükselen koku mahalleliyi isyan ettirdi.

Haber: Serdar Sevi- Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari'nin bir çok mahallesinden geçen irili ufaklı bir çok dere çöp yığınına döndü. Belediye ekiplerinin her yıl yaptığı ıslah çalışmalarına rağmen vatandaşın bilinçsizce attığı evsel atıklar Hakkari'deki bir çok dereyi çöp yığınına çevirdi. 

Çöp yuvasına dönen derelere rast gele atılan çöpler arasında evsel atıkların yanı sıra otomobil lastiği ve halılar ise dikkatlerden kaçmadı. Hem doğa hem de canlı yaşamını olumsuz etkileyen çöp yığınları, yazın oluşturdukları kötü kokuyla da tehlikenin boyutlarını kat kat artıyor. 

Biçer Mahallesi Gulareş Caddesi 713. sokakta geçen ufak derede biriken çöplerin yaydığı koku çevrede yaşayan mahalle sakinlerinin de tepkisine neden oldu. Dereden yayılan kokudan dolayı balkonlarında oturamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri yetkililerden çözüm bulmalarını istedi. 

Biçer Mahallesi sakinlerinden Engin Kara:” Dereleri kirletenler burada ikamet eden vatandaşlar. Daha önce Hakkâri Belediyesi tarafından defalarca ıslah çalışması yapıldı. Yapılan duvarlar ve ıslah çalışmaları maalesef duyarsız vatandaşlar için bir önlem yada engel teşkil etmiyor. Kenti boydan boya geçen bu dereler, doğal yaşamın yanı sıra kentte yaşayan herkesin sağlığını ciddi ölçüde tehdit ediyor.

 

Yetkililerden ricamız bu kötü görüntünün biran önce ortadan kalkması için çalışma başlatmalarıdır. 

 

Sıcak yaz günlerinde gece gündüz oluşan kötü kokulardan dolayı camlarımızı açamıyoruz. Ayrıca yetkililerden başka bir ricamız dereleri gelişi güzel kirletenlere karşı yaptırım uygulamaları, ceza kesmelidir. Yaptırım uygulanmadığı takdirde dereler kirletilmeye devam edilecektir” dedi.

Bu haber toplam 919 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim