• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bin 600 rakımlı karlı dağlarda piknik yaptılar!
06 Mayıs 2017 Cumartesi 18:23

Bin 600 rakımlı karlı dağlarda piknik yaptılar!

Hakkari’deki vatandaşlar son günlerde huzurunu yaşıyor. Bin 600 rakımlı ve etrafı karlarla çevrili Kanikıl yaylasına çıkan gençler burada kaymanın sevincini yaşadılar.

Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde buluna Üzümcü köyü sakinlerinden bir grup genç  4 mevsimin bir arada yaşandığı bin 600 rakımlı Kanikıl yaylasına doğru yol aldı.

Yola inen kayayı 11 kişi olmalarına rağmen kaldıramayan gençler, eline aldıkları kazma ve küreklerle kayanın etrafında araç yolu açlarını yolunu açarak yollarına devam ettiler. 1,5 saatlik bir yolculuktan sonra  zirveye ulaşan gençler burada kar yığınları üzerinde kaymanın mutluluğunu yaşadılar.

Batıda vatandaşlar denize girerken Hakkarili gençler ise karlı dağlarda kaymanın ve piknik yapmanın heyecanını yaşadı.

Hakkari’de yemeklerde kullanılan mende, alo ve değişik şifalı pancarlar ile yabani mantar toplayan gençler daha sonrada zirveden telefonda açtıkları müzik eşliğinde kayarak zirveden indiler.

Bölgede huzurun sağlanması halinde 4 mevsimin bir arada yaşandığı Kanikıl yaylasının tam bir turizm cenneti haline geleceğini anlatan gençler, tek istediklerinin çatışmalı ortamın son bulması olduğunu ifade ettiler. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 1097 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim