• Hakkari1 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Görüntü İlimize Yakışmıyor
17 Ağustos 2017 Perşembe 12:42

Bu Görüntü İlimize Yakışmıyor

Hakkari de yapılan yol asfaltlama çalışması sonrası orta refüjlerde bırakılan asfalt hafriyatı çirkin bir görüntü oluştururken, vatandaşın tepkisine neden oldu.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar- 

Hakkari kent merkezinde ilkbahar mevsiminin gelişi ile başlatılan, kanalizasyon, atık, drenaj, içme suyu ve yol yapım çalışmaları ana arter ve caddelerde tüm hızıyla devam ederken, aradan geçen uzun yıllardan sonra şehirde yaşayan vatandaşlar ise asfalt yol ve temiz bir çevreye kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

 Hakkari Belediyesi tarafından hizmet yılı olarak ilan edilen 2017 yılı, başlatılan ve çoğunluğu bitirilen çalışmaların tamamıyla bitirtilmesi ile, kent refah seviyesi yüksek temiz ve nezih bir ortama kavuşma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bir çok ana cadde ve arterde yol asfaltlama çalışması biterken, geriye kalan kaldırım onarım ve yenileme çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Özellikle kentin en işlek caddesi olan Bulvar Caddesinde başlatılıp devam edilen kaldırım onarım ve yenilme çalışması neredeyse bitme aşamasına gelirken, kent halkı ise büyük bir merak ve sabırsızlıkla devam eden bütün çalışmaların biran önce biteceği günü iple çekiyor.

Çalışmaların dolu dizgin devam ettiği kentte aksaklılarda yaşanmıyor değil. Kent halkı uzun yılar sonra asfalt yola kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, çalışmaların bittiği bir çok cadde de orta refüj ve yayaların kullandığı bozuk kaldırımlarda gelişi güzel bırakılan asfalt hafriyatı ise zaman zaman tepkilere neden oluyor.

Kentin devam eden mevcut çalışmalarla yep yeni bir görünüme kavuştuğunu ve bitirilmesi ile daha güzel bir görüntüye kavuşacağını ifade eden vatandaşlar, kaldırılmayan hafriyatların hem insan sağlığını etkilediğini, hem de kentin estetik görünümünü bozduğu kaydettiler.

Çevre Yolu Caddesi Hakkari Devlet Hastanesi aşağısında bulunan ve bina yapım çalışmasının devam ettiği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası kavşağında bulunan, orta refüje dökülüp günlerdir öylece bırakılan asfalt hafriyatına vatandaşlar tepki gösterdi .

Vatandaşlar,” Belediyemizin başlatmış olduğu çalışmalardan çok memnunuz. Yıllar sonra asfaltın dökülmesi ile toz ve toprağa mazur kalmaktan kurtulduk. Gerek sürücüler gerekse de yayalar ulaşım konusunda geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntıları geride bıraktı.

Akşam vakti trafiğin azaldığı saatlerde çocuklarımız asfalt yollarda bisiklet sürüp pedal çevirmenin mutluluğunu yaşarken, bizlerde ebeveynleri olarak çoluk çocuğumuzla temiz havada yürüyüş yapmanın keyfini çıkarıyoruz.

Her şey çok olumlu ve güzel gidiyor derken, çalışmalar sonrası orta refüj yanı sıra çoğu çalışmalar sonrası tahrip edilmiş yayaların kullandığı kaldırımlarda rast gele dökülmüş asfalt hafriyatı, sağlığın yanı sıra göz zevkini de bozuyor.

Bu görüntü yeni bir görünüme kavuşmuş olan ilimize yakışmıyor. Buradan bir kez daha yetkililere teşekkür ederken, bu hafriyatların en ısa zamanda buralardan kaldırılmasın talep ediyoruz” şeklinde konuştular. 

dty-.jpgmanset--001.jpg

Bu haber toplam 790 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim