• Hakkari7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu okulda öğretmen olmadığı için eğitim başlamadı
16 Ekim 2017 Pazartesi 11:48

Bu okulda öğretmen olmadığı için eğitim başlamadı

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı bir köy okulunda öğretmen olmadığı için yeni eğitim öğretim dönemi başlayamadı. Veliler ve öğrenciler okula bir an önce bir öğretmen gönderilmesini istiyor.

15 öğrencisi bulunan Devecik Köyü İlkokulunda 2017-2018 eğitim öğretim yılı henüz başlamadı. Veliler, köylerinde öğretmen bulunmadığı için eğitime başlanılmadığını ve çocuklarının mağdur olduğunu dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.

Devecik Köyü Muhtarı Mustafa Ayan, “Okulumuz 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı başlandığından beri, 4 haftadır öğretmensiz. Çocuklarımız köy içinde boş boş geziyor. Diğer arkadaşları farklı köylerdeki okullara gittikleri için ciddi anlamda sıkıntı içindeler.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuru yapmamıza rağmen bize cevapları ‘Kadrolu öğretmen verilmiş fakat şuan güvenlik soruşturmasında’ yanıtını aldık. Çocuklarımızı taşımalı olarak Kalencik köyündeki YİBO’ya götürebilirlerdi ya da sözleşmeli bir öğretmen verip çocuklarımızın eğitim ihtiyacı giderilebilirdi” dedi.

Öğrencileri taşımalı eğitim ile geçici bir süre başka bir köyde eğitim görmesinin mümkün olduğunu belirten Velilerden Mustafa Çelik, “1 aydır okullar açıldı ama bizim köy okulumuz halen kapalı. Öğrencilerimiz okula gidemiyor.

Ciddi anlamda eğitim konusunda çok sıkıntılar çekiyoruz . Ortaöğretim öğrencileri taşımalı eğitim ile Kaleincik köyünde bulunan YİBO’ya götürülüyor. Çocuklarımız ‘Baba okul ne zaman açılacak’ diye her sabah bize soruyor. Bizde mecburen geçiştirmek için bugün, yarın diyoruz" diye konuştu.

Çocuklarının sokakta ve mağdur olduğunu ifade eden velilerden Zeynep Büyük ise, "Çocuklarımız okulu unuttu. Okulun ne zaman açılıp ne zaman kapanacağını bilmiyoruz. 1 aydır okulumuza öğretmen gelmesini bekliyoruz" diyerek durumu aktardı. Çocuklar da bir an önce öğretmenin gelmesini istediklerini ifade etti. İHA

Bu haber toplam 838 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim