• Hakkari22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bunaltıcı Sıcaklarda Uzun Araç Kuyruğu
21 Ağustos 2017 Pazartesi 11:47

Bunaltıcı Sıcaklarda Uzun Araç Kuyruğu

Üç yerleşim merkezini birbirine bağlayan Yeniköprü jandarma kontrol noktasında uzun araç kuyrukları oluştu.

Haber: Serdar Sevi-Halkın Sesi gazetesi

Hakkari-Yüksekova karayolunun 30. Hakkari-Van karayolunun 50. kilometresinde bulunan Yeni Köprü mevkiinde bulunan Yeni Köprü Jandarma kontrol noktasında sıklaşan uygulamalar nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. 

Yüksekova-Van-Hakkari karayollarının kesiştiği kavşakta bulunan kontrol noktasında üç yönden gelen araçlar didik didik aranıp kimlik kontrolü yapılıyor. sabah saatlerinde üç yönden gelen yüzlerce tır, kamyon ve yolcu otobüsünün kuyruk oluşturduğu noktada yarım saatten fazla beklemek zorunda kalan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Hafta sonu nedeniyle araç kuyruklarının 1,5 kilometreye ulaşması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Güvenlik gerekçesiyle tüm araçların sırayla alındığı noktada karayolunun işlekliği ve işlemlerin zaman zaman uzaması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Vtandaşın bazen bir saate yakın kavurucu sıcaklar altında beklemesi tepkiye neden oldu.

Güvenlik noktasında trafiğin yoğun olduğu saatlerde ise kilometrelerce kuyruk oluştuğunu belirten vatandaşlar, bazen 1 saat boyunca sıranın kendilerine gelmesini beklediklerini ifade ettiler. Kimlik ve bagaj kontrolü yapılan arama noktasındaki işlemlerin daha hızlı yapılmasını isteyen vatandaşlar yetkililerden bu konuya bir çözüm bulmalarını istedi. 

Bu haber toplam 781 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim